“Τέτοια δημοσιεύματα και αιχμές, είτε μας αφορά είτε όχι, δεν τιμούν τον ένστολο συνδικαλισμό στα Σώματα Ασφαλείας”

Με αφορμή τα έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνδικαλιστικό όργανο της ΕΛ.ΑΣ για διασπάθιση χρήματος, η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ*

“Τις τελευταίες ημέρες γίνομαι αποδέκτης μηνυμάτων συναδέλφων μου για το αν η Ομοσπονδία μας (ΠΟΣΥΦΥ) και οι εκπρόσωποι της είμαστε συμμέτοχοι σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη έρευνα. Τόσο το δημοσίευμα το διευκρινίζει, όσο όμως και εμείς οι ίδιοι, πως δεν αφορά την ΠΟΣΥΦΥ αλλά άλλη συνδικαλιστική οργάνωση της ΕΛ.ΑΣ., την “πολυπληθέστερη” όπως αυτοαποκαλούνται σε κάθε έκφρασή τους.
Να ξεκαθαρίζω πως η Ομοσπονδία μας και οι εκπρόσωποί της, ούτε την πολυτέλεια έχουμε να συμπεριφερόμαστε έτσι ούτε όμως μας εκφράζουν τέτοιες συμπεριφορές. Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει μεταξύ μας χρόνια τώρα. Ακόμη και αν είναι νόμιμες τέτοιες συμπεριφορές ( ? ) το σίγουρο είναι πως δεν είναι ηθικές.

Μια συνδικαλιστική εκπροσώπηση δεν είναι τίποτε άλλο από αυτό που περιγράφεται. Ούτε τζακούζι, ούτε πούρα και καζίνα, ούτε βολεμένοι συνδικαλιστές και κυρίως ούτε απολαβές οικονομικές πενθημέρων ή νυχτερινών χωρίς να τα δουλεύουμε.

Χρόνια τώρα τονίζαμε πως τα χρήματα για τα πενθήμερα και τα νυχτερινά δεν φτάνανε απο τα κονδύλια για όλο το χρόνο και στο τέλος κάθε χρονιάς, οι συνάδελφοι που τα δούλευαν δεν τα λαμβάνανε στην ώρα τους. Πως είναι δυνατόν οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι που δεν τα δούλευαν πραγματικά να τα λάμβαναν ( αν τα λάμβαναν, η έρευνα θα δείξει ); αποτελεί αυτό εκπροσώπηση;

Η ΠΟΣΥΦΥ ουδέποτε εξέδωσε βεβαιώσεις εργασίας για όσους εβρίσκονταν σε ειδική συναδικαλιστική άδεια προκειμένου να ληφθούν αποζημιώσεις απο την Υπηρεσία. Τουλάχιστον δεν είναι ηθικό.
Χρονια τώρα φωνάζουμε πως το συνδικαλιστικό κίνημα στους χώρους της ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να αλλάξει πορεία. Κατέκτησε πολλά στο παρελθόν και έχει δυνατότητες να εκπροσωπήσει επάξια τους εργαζομένους. Δυστυχώς όμως τέτοια φαινόμενα ( αν ισχύουν ) αποδεικνύουν πως καλά κάνουμε και συνεχίζουμε σε έναν ανεξάρτητο δρόμο στο συνδικαλιστικό στίβο, επιλέγοντας υγιής δυνάμεις συνεργασίας με στόχο την σωστή, ηθική και υπεύθυνη εκπροσώπηση των εργαζομένων στον κλάδο μας.
Δεν ντρεπόμαστε να ταξιδεύουμε με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να κοιμόμαστε σε δίκλινα και όχι σε σουίτες και να λαμβάνουμε οικονομικές αποζημιώσεις όταν και μόνο τις δουλεύουμε.
Όπως και να έχει, τέτοια δημοσιεύματα και αιχμές, είτε μας αφορά είτε όχι, δεν τιμούν τον ένστολο συνδικαλισμό στα Σώματα Ασφαλείας”, καταλήγει ο Παναγιώτης Χαρέλας στο σχόλιό του .