Τέμπη: Ειδικός Φρουρός επιβάτης της αμαξοστοιχίας IC62 αναφέρεται στην 1η Μαρτίου που έζησε μέσα στα βαγόνια του θανάτου

Ο Ειδικός Φρουρός του ΑΤ Γλυφάδας, επιβάτης της αμαξοστοιχίας IC62, τραυματίσθηκε στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, ωστόσο παρείχε βοήθεια σε άλλους συνεπιβάτες

Όπως παραθέτει ο Ειδικός Φρουρός Μάινος Χρήστος Ραφαήλ, ο οποίος υπηρετεί στο Α.Τ Γλυφάδας, «Την 1η Μαρτίου γυρνούσα από άδεια με τρένο απο την Αθήνα (σταθμό Λαρίσης) με τελικό προορισμό το Πλατύ. Όταν έγινε το δυστύχημα όλα γίναν τόσο γρήγορα, είδα να περνάει όλη η ζωή απο μπροστά μου και είπα αυτό ήταν τελειώσαμε. Ένιωθες την θερμοκρασία να ανεβαίνει πάρα πολύ, φλόγες καπνό, ουρλιαχτά. Μόλις σταμάτησε να σέρνεται το δεύτερο βαγόνι στο οποίο βρισκόμασταν στις θέσεις 101-106 πήρα τα χέρια απο το κεφάλι μου, κοίταξα αν είναι λειτουργικά τα άκρα μου αν έχω κάποιο διαμπερές τραύμα που ευτυχώς δεν είχα ούτε εγώ ούτε κάποια απο τις πέντε κοπέλες που ήταν στην καμπίνα μου.

Ο μόνος τρόπος διαφυγής ήταν το παράθυρο απο το οποίο και βγήκαμε το οποίο απείχε τουλάχιστον δέκα μέτρα οκτώ μέτρα ύψος όταν μια απο τις κοπέλες πήδηξε με αποτέλεσμα να χτυπήσει την μέση και τα πλευρά της.

Δεδομένου ότι ήταν ψηλά χωρίς να μπορείς να διακρίνεις τι έχει κάτω όταν πέσεις βρήκαμε ένα άλλο τρόπο διαφύγεις ο οποίος ήταν να πηδήξουμε σε ένα άλλο βαγόνι σε χαμηλότερο επίπεδο και απο εκεί στο έδαφος.

Η μια απο τις πέντε κοπέλες είχε έναν γάτο μαζί της ο οποίος πιθανόν ήταν ακόμα μέσα στο τρένο και δεν θυμάμαι να βγήκε μαζί μας αλλά προσπάθησε να τον βρει. Στην συνέχεια απομακρυνθήκαμε απο το σημείο όπου κοίταξα αν έχουν κάποιο σοβαρό τραύμα στο κεφάλι η κάποιο σπάσιμο. Στην πορεία η μια κοπέλα χωρίστηκε απο εμάς αλλά την είδα πάνω στο ΕΚΑΒ.

Βοήθησα κατά κύριο λόγο την κοπέλα που είχε πέσει πάνω απο το βαγόνι η οποία περπατούσε με το ζόρι ενώ οι υπόλοιπες δύο ήταν κάπως σε καλύτερη κατάσταση.

Αφού ανέβηκαν οι κοπέλες πάνω στο δρόμο όπου περίμεναν μιας και ήμουν καλά βοήθησα έναν Πυροσβέστη και έναν άλλο αστυνομικό να ανεβάσουν κόσμο με το σχοινί. Τέλος ενημέρωσα έναν συνάδελφο που ήταν στο σημείο και βάλαν τις κοπέλες στο όχημα. Πήγα στο Α.Τ Τεμπών όπου ήρθε ο πατέρας μου και πήγα προληπτικά στο 424 στην Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή αυτό το δυστυχές συμβάν θέλω να σταθώ σε μια αναφορά απο αξιωματικό της αστυνομίας ο οποίος μου είχε πει ότι οι Ειδικοί Φρουροί είστε πεταμένα 800€ του κράτους και ότι καλύτερα το κράτος να τα έδινε σε εμάς και θα είμασταν ευχαριστημένοι. Θέλω να καταλήξω ότι ο Άνθρωπος φαίνεται απο την συμπεριφορά του και όχι απο τον βαθμό ή το επάγγελμα που κάνεις.

Τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των αδικοχαμένων.”