Τέλος οι θεωρίες και οι συνεντεύξεις κ.Τόσκα στην Ειδομένη παίζονται ζωές|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Η Ειδομένη “καίγεται”. Οι Σκοπιανοί αντιμετωπίζουν με ανεξέλεγκτη βία πρόσφυγες και μετανάστες . Όλα μπορούν να συμβούν ακόμη και τα χειρότερα και στην Αθήνα εξακολουθούν να δάνουμε διαπιστώσεις ,αναλύσεις και να αναπτύσσουν θεωρίες συντευξιαζόμενοι.

image

Δεν γνωρίζουμε αν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είναι γνώστης του μαρξισμού-λενινισμού όπως έγραψε συνάδελφος για να τον “στηρίξει” από τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μας είναι εντελώς αδιάφορο όταν στην Ειδομένη παίζονται πλέον ανθρώπινες ζωές .
Επίσης αδιάφορα είναι όσα υποστηρίζει σε ακόμη μια συνέντευξή του ο κ.Τόσκας, αυτή τη φορά στη Real News:
•Λέει ότι πρέπει να μειωθεί ο ρόλος των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στους χώρους που έχουν συγκεντρωθεί πρόσφυγες, επισημαίνοντας ότι ένα μέρος ΜΚΟ πραγματικά λειτουργεί με ανθρωπιστική αντίληψη. Το ακούμε εβδομάδες τώρα! Είναι τόσο δύσκολο να γίνει το “ξεκαθάρισμα”; Τι περιμένουμε να φύγουν μόνες τους οι “κακές” ΜΚΟ;
Αναφέρει ότι κάποιες από τις οργανώσεις χρηματοδοτούνται από ξένες χώρες ή από διεθνείς οργανισμούς και καταγγέλλει ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις προσφύγων που δεν ήθελαν να δηλώσουν άσυλο, αλλά πιέστηκαν από μέλη ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς, προκειμένου να το κάνουν.
Ποιες είναι αυτές; Γιατί δεν έχουμε διώξει με τις κλωτσιές τα μέλη τους; Τι περιμένουμε;
•Μιλά για το ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας ότι η επιχείρησή του δεν έχει ακόμη συγκεκριμένα αποτελέσματα και επιρρίπτει ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι «δεν βοηθάει στο μέτρο που θα έπρεπε και στο βαθμό που έχει υποσχεθεί».Πρέπει να μας πει τι είχαν υποσχεθεί και τι δεν έχουν πράξει.
Τα πολλά λόγια είναι φτωχεια. Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι και επικίνδυνα. Οι Σκοπιανοί έχουν υπερβεί τα όρια καθώς το “κοστούμι” που τους φόρεσαν “τ΄ αφεντικά τους” -μια έκφραση που άρεσε στον κ.Τόσκα πριν γίνει υπουργός- τους έχει πέσει πολύ μεγάλο. Έτσι όπως αντιδρούν θα χαθούν ανθρώπινες ζωές. Να θυμάται ο κ.Τόσκας ότι αν αυτό συμβεί στην Ελλάδα θα το χρεώσουν κι όχι στους Σκοπιανούς που θα έχουν πατήσει τη σκανδάλη.
Για όλα αυτά θα πρέπει ο κ.Τόσκας να εφαρμόσει στην Ειδομένη ένα σχέδιο που θα δίνει ρόλο και αποστολή στην αστυνομία. Να εμποδίζει τις εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες σαν κι αυτή που έγινε σήμερα και είχε ως αποτέλεσμα τις βιαιότητες των Σκοπιανών.
Γι΄ αυτό ας αφήσουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις συνεντεύξεις και ας ασχοληθούν σοβαρά με το προσφυγικό.

_______
*Πάρις Καρβουνόπουλος
Militaire.gr