Τελωνείο Κήπων, Έβρου: Είδαν πλαστές σφραγίδες στο διαβατήριο του Γεωργιανού- Συνελήφθη ένας από τους ληστές στο Πικέρμι

Η παρατηρητικότητα αστυνομικού στο Τελωνείο Κήπων Έβρου στο διαβατήριο του Γεωργιανού με προορισμό την Τιφλίδα, τον οδήγησε στο κρατητήριο και ταυτοποιήθηκε ως δράστης στη ληστεία στο Πικέρμι

Το τουριστικό λεωφορείο με Γεωργιανούς (14/05) ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό την Τιφλίδα της Γεωργίας. Στο πλαίσιο των ελέγχων στην έξοδο από την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, όλοι οι Γεωργαινοί επιβάτες αποβιβάστηκαν για έλεγχο διαβατηρίων τους, ωστόσο ο 36χρονος Γεωργιανός παρέμεινε στο λεωφορείο. Μετά τη δολοφονία της 20χρονης Caroline Couch έχει διαβιβαστεί σήμα για σχολαστικούς ελέγχους προς όλους τους μεθοριακούς σταθμούς, στα στοιχεία αλλοδαπών οι οποίοι έχουν συχνές διελεύσεις από και προς την Ελλάδα. Οι Αστυνομικοί αποβίβασαν τον Γεωργιανό όταν αστυνομικός του Τμήματος Διαβατηριακού ελέγχου, διέκρινε στο γνήσιο διαβατήριο του 36χρονου, τρεις πλαστές σφραγίδες Ευρωπαϊκών χωρών και προχώρησαν στη σύλληψη του Γεωργιανού.

Από ενημέρωση της ΔΑ Αλεξανδρούπολης, ακολούθησε έλεγχος ταυτοπροσωπίας και προέκυψε ότι το 2016 ο 36χρονος Γεωργιανός είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη ως ύποπτος ληστείας και είχε ληφθεί δείγμα DNA, ενώ διατηρούσε φάκελο με επτά διαφορετικά ονοματεπώνυμα. Στη βάση δεδομένων της ΕΛΑΣ, ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό το οποίο είχαν εντοπίσει οι ιχνηλάτες της ΔΕΕ σε οικία ηλικιωμένων στο Πικέρμι, σε βάρος των οποίων αλλοδαποί δράστες, είχαν προβεί σε ληστεία ενώ στο χώρο βρισκόταν και η αλλοδαπή οικιακή βοηθός (07/03). Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι εγκατέλειψε την Αθήνα στις 11 Μαΐου, την ημέρα της διάρρηξης στην μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, με τους δράστες να εγκαταλείπουν νεκρή την 20χρονη Caroline Couch.

Σε επικοινωνία με το ΥΔΕΖΙ της ΔΑΑ, ο Γεωργιανός κρατείται στη ΔΑ Αλεξανδρούπολης και πρόκειται (17/05) να μεταχθεί στην Αθήνα.