Τελετή παράδοσης παραλαβής στο Υπ.ΠΡΟΠΟ: “Αποχωρώ από το υπουργείο και όχι από το δημόσιο βίο”

Σε συναισθηματικά φορτισμένο αποχαιρετιστήριο κλίμα, στο λόγο του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον νεοεισερχόμενο Τάκη Θεοδωρικάκο

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό που με τίμησε και μου εδωσε αυτή την ευκαιρία. Η πολιτική είναι σκληρή για εκείνον που επωμίζεται το βάρος των απόφασεων. Αποχαιρετώ το υπουργείο και όχι το δημόσιο βίο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για να επισημάνει, «Η πολιτική είναι σκληρή, ιδιαίτερα για εκείνον που επωμίζεται με το βάρος των αποφάσεων. Αποχαιρετώ το υπουργείο, όχι τον δημόσιο βίο».

Στο λόγο του ο απερχόμενος ΥπΠΡΟΠΟ, ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους, το Λευτέρη Οικονόμου στον οποίο αναφέρθηκε ως «φίλο από τα παλιά» σημειώνοντας «όταν φεύγω, αυτός μένει και έτσι υπάρχει συνέχεια», ενώ ευχαρίστησε και το Νίκο Χαρδαλιά αναφέροντας ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε να διεκπεραιώσει ένα δύσκολο έργο.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχώρησε σε συνολικό απολογισμό της διετούς παρουσίας του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και υπεραμύνθηκε του ρόλου της αστυνομίας ενώ ευχαρίστησε τους Πυροσβεστες και τους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους.

«Μειώθηκε η εγκληματικότητα, το παρεμπόριο, καθάρισαν τα Εξάρχεια κι αναπνέουν οι ξεχασμένες γειτονιές της Αθήνας γιατί συνεργασθήκαμε με το Δήμο, γιατί αυτό το μοντέλο και το μνημόνιο συνεργασίας, το κοινό συντονιστικό κέντρο μεταφέρεται και σε άλλους δήμους της χώρας».

Καταλήγοντας ανέφερε, «Κι έχω μια τελευταία λέξη για τους νέους. Για κάποιους από αυτούς που με έκαναν αρνητικό σύνθημα και στόχο στις εκδηλώσεις τους. Εσείς θα ζήσετε στον νέο κόσμο. Για να τον φτιάξετε, πρέπει πρώτα να τον σώσετε. Είναι τόσο ριζικές οι αλλαγές που ζείτε, δίνουν την εντύπωση πως εμποδίζουν τη ζωή και αποκλείουν τη χαρά. Σας περιορίζουν και σας θυμώνουν. Δεν είναι έτσι, γιατί δεν είστε ανήμποροι! Δουλέψτε, αγωνιστείτε, ώστε να γίνουν ευκαιρίες για εσάς, για έναν καλύτερο και εφικτό κόσμο στα μέτρα σας», τόνισε εμφατικά.