Ταυτοποιήθηκε ο Αστυνομικός που απαθανατίστηκε σε φωτογραφικό στιγμιότυπο με λαθρομετανάστη.

Ταυτοποιήθηκε ο Ασυνομικός διμοιρίας ΥΜΕΤ ο οποιος  απαθανατίστηκε σε φωτογραφικό στιγμιότυπο με λαθρομετανάστη στον καταυλισμό της Μοριας, στη Λέσβο.

ΜΟΡΙΑ_ΙΙ_ΥΑΤ08 10 2015Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ προσδιορίζουν Υπαστυνόμο της ΥΜΕΤ ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Υπηρεσιά του και αναγνώρισε τον εαυτό του στις επίμαχες φωτογραφικές απεικονίσεις.

Ο ενστολος περιέγραψε τις συνθήκες του περιστατικού και απέδωσε το περιστατικό στην “ένταση της στιγμής”.

“Μεταφέραμε τους  ταυτοποιημένους αλλοδαπούς, συντεταγμένα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής για το λιμάνι του Πειραιά. Κάποιοι επιχείρησαν να παρακάμψουν τη σειρά και να προπορευτούν, ενώ επιχειρούσαμε να τους βάλουμε σε τάξη. Ήταν η ένταση της στιγμής”, φερεται να ανέφερε στους Ανωτέρους του ο Υπαστυνόμος της διμοιρίας.
Το περιστατικό φέρεται να έχει καταγραψει Ιταλός blogger, ανήμερα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα και του Αυστριακού Καγκελάριου Β.Φάιμαν, στη Λέσβο (06/10) προκειμένου να διαπιστωσουν τις συνθήκες στους καταυλισμους και στα κέντρα πρώτης υποδοχής τα οποιά λειτουργούν στο νησί.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport