Ταυτοποιήθηκε κάλυκας στην απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο, με όπλο του Μαζιώτη

Από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, προέκυψε ταυτοποίηση κάλυκας πυροβόλου όπλου, από το εσωτερικό του ελικοπτέρου, στην απόπειρα απόδρασης, με όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον τότε καταζητούμενο τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη, σε ληστεία Τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας στην οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά Αστυνομικός.

newego_large_t_1101_54373973.jpg

Αποπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, για τρίτη φορά  (!) εκτιμάται από τις επίσημες Αρχές, απέτρεψε η αντίδραση χειριστή ελικοπτέρου, ενώ από τη βαλλιστική κάλυκας όπλου, ταυτοποιήθηκε με όπλο το οποίο κατείχε ο τρομοκράτης του ΕΑ, Νίκος Μαζιώτη.

Το ελικόπτερο χωρητικότητας έξι ατόμων, απογειώθηκε  (21/02-13:45) από την περιοχή Θερμησία Πόρτο Χελίου Αργολίδας, με σχεδιο πτήσης από το χωριό Θερμησία Αργολίδας, ενδιάμεσο σταθμό το χωριό Θεολόγο Φθιώτιδας και τελικό προορισμό την Κύθνο (Κυκλάδες).
Στο ελικόπτερο επιβιβάστηκε γυναίκα και βάσει της προσύμφωνης συνεννόησης, στο Θεολόγο θα επιβίβαζαν πέντε επιπλέον άτομα.
Ενώ το ελικόπτερο υπερίπτατο της περιοχής Ερυθρών Αττικής (22/02-14.15), η γυναίκα επιβάτης, με την απειλή πιστολιού, ζήτησε από τον κυβερνήτη την αλλαγή πορείας, απαιτώντας επιτακτικά το ελικόπτερο να ακολουθήσει ανατολική κατεύθυνση, προς το Λεκανοπέδιο της Αττικής.
Στην προσπάθεια του κυβερνήτη -πιλοτος εα των πτητικων της ΕΛΑΣ- να αφοπλίσει την επιβάτιδα, πυροβόλησε με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ τους, με συνέπεια την απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου αλλά και την σταδιακή απώλεια ύψους. Ο πιλότος με χειρισμούς του, απέφυγε την πρόσκρουση στο έδαφος και προσγείωσε το ελικόπτερο σε μη κατοικημένη ορεινή περιοχή, μεταξύ των χωριών Πλαταιών και Ερυθρών.
Κατά την αυτοψία, στο εσωτερικό του ελικοπτέρου, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής εντόπισε στην καμπίνα τρεις οπές (τρύπες) στο πιλοτήριο του ελικοπτέρου- δύο στον μπροστινό ανεμοθώρακα και μία στην κονσόλα οργάνων-.
Από τις εργαστηριακές εξετάσεις ο κάλυκας του όπλου, ο οποίος κατασχέθηκε στο εσωτερικό του ελικοπτέρου, βλήθηκε από το ίδιο όπλο, το οποίο χρησιμοποίησε καταζητούμενος -τότε-, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Νίκο Μαζιώτη (σήμερα έγκλειστος του Κορυδαλλού) σε ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας (10/0 2014), στην οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά Αστυνομικός.

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν, ως πειστήρια και  απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων,
μεταλλικός γεμιστήρας πυροβόλου όπλου, με (13) φυσίγγια,
κάλυκας και φυσίγγιο πυροβόλου όπλου,
ζεύγος ακουστικών και
μεταλλικός γεμιστήρας πυροβόλου όπλου, τον οποίο παρέδωσε ο κυβερνήτης.

image

Όπως διακριβώθηκε κατά την προανάκριση, για τη ναύλωση του ελικοπτέρου χρησιμοποιήθηκε από τη γυναίκα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, στα στοιχεία ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ του ΦΩΤΙΟΥ και της ΓΕΩΡΓΙΑΣ, με ημερομηνία γέννησης 20-04-1971 στην ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και αριθμό ΑΒ288196, το οποίο φέρεται ως εκδοθέν από το Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού.

Σύμφωνα με την περιγραφή η γυναίκα επιβάτιδα του ελικοπτέρου προσδιοριζεται ηλικιακά (40) έως (50) ετών, αδύνατη, ύψους 1,60- 1,65εκ, με κοντά ξανθά μαλλιά. Κατά την επιβίβαση της η γυναικα φορούσε περούκα με μακριά καστανά μαλλιά μέχρι το ύψος των ώμων, μαύρο κολάν, λευκό παλτό με λευκή ζώνη και μαύρα παπούτσια, ενώ κρατούσε μαύρη γυναικεία γυαλιστερή τσάντα και μια τροχήλατη βαλίτσα μικρού μεγέθους. Εκτιμήσεις του Αντιτρομοκρατικού  επιτελείου, προσδιορίζουν τη γυναίκα στην επικηρυγμένη καταζητούμενη μέλος του Επαναστατικού Αγώνα (Πόλα) Παναγιώτα Ρούπα.

image

Έκκληση προς τους πολίτες απευθύνει η Αντιτρομοκρατική, οποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με ενοικίαση χώρων ή συναλλαγή της εικονιζόμενης γυναίκας στο πλαστό ΔΑΤ, να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας στα τηλέφωνα 10414 και 1014. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.