Ταξίδευε στο εξωτερικό για να κόβει τις ζώνες ασφαλείας από αεροπορικά καθίσματα- Συνελήφθη και αποδέχθηκε τις κατηγορίες

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αερολιμένα Αθηνών και απέδωσε τις πράξεις του σε λόγους αντεκδίκησης για πρόστιμο που του είχε επιβληθεί από αεροπορική εταιρία στο παρελθόν

Είχε εμμονή με τις ζώνες ασφαλείας στα αεροσκάφη αεροπορικής εταιρίας, παρά τα μέτρα περιορισμού για τις μετακινήσεις ταξίδευε στο εξωτερικό, ώστε να βρίσκει πρόσβαση στα αεροσκάφη συγκεκριμένης εταιρείας .

Καταγγελίες αεροπορικής εταιρείας, ​στο Τμήμα Ασφαλείας Αερολιμένα Αθηνών, ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες, έχει διαπιστωθεί βανδαλισμό και κοπή στις ζώνες ασφαλείας καθισμάτων επιβατών. Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης, ο δράστης είχε αφαιρέσει συνολικά δώδεκα ζώνες ασφαλείας από καθίσματα αεροπλάνων, προκαλώντας ζημία στην εταιρία ύψους περίπου €1.200 . Ως ύποπτος εξετάσθηκε γιατρός γυναικολόγος εργαζόμενος σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου ο οποίος (13/02) επέβαινε σε πτήση από Γερμανία προς Αθήνα.

Οι Αστυνομικοί κατά την αποβίβαση των επιβατών διενήργησαν έρευνα όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν κοπεί δύο ζώνες ασφαλείας στις δύο παρακείμενες θέσεις από αυτή που κατείχε ο Ηρακλειώτης γυναικολόγος, ο οποίος εντοπίστηκε και προσήχθη. Κατά την αυτοψία στο χώρο του αεροσκάφους,  κάτω από δύο αεροπορικά καθίσματα σε τσάντα κατασχέθηκαν ένας σουγιάς και ένα σπασμένο γυαλί. Ενώ στην οικία του γυναικολόγου, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, κατέσχεσαν πέντε ζώνες ασφαλείας επιβατών αεροσκάφους, μία βαλλίστρα και δύο μαχαίρια.

Σε βάρος του άνδρα της σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε τις κατηγορίες αποδίδοντας τις πράξεις του,  σε λόγους αντεκδίκησης για πρόστιμο που του είχε επιβληθεί από την εταιρία στο παρελθόν.