Τατόϊ: Υποστράτηγος σε “γοπινγκ” και 3000Αστυνομικοί 13ώρες όρθιοι χωρίς νερό

Ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μετά την Κυβερνητική απόφαση να κηδευτεί ως .. ιδιώτης, ενόψει της προσέλευση επισήμων από όλο τον κόσμο, έθεσε σε (άτυπη) επιφυλακή – αλλά με προχειρότητα- το ένστολο προσωπικό της Αττικής, και δεν έλειψαν τα απρόοπτα

Από τις πρώτες πρωινές ώρες (16/01) στο κέντρο της Αθήνας και στο χώρο που βρίσκονται οι τάφοι της πρώην βασιλικής οικογένειας στο Τατόι, ένστολοι βρίσκονται σε διάθεση Μέτρων και Εθιμοτυπίας ενόψει της τελετής, για τη νεκρώσιμη Ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, παρουσία επισήμων απο όλο τον κόσμο και τις επτά μεγάλες βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ενημέρωση του NantiaReport.gr, για τη διάθεση προσωπικού στα έκτακτα Μέτρα Τάξης με διαταγή του Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οι προγραμματισμένες για σήμερα μεταγωγές και όλες οι υπηρεσιακές διαθέσεις προσωπικού ανακλήθηκαν καθώς το σύνολο των ενστόλων διατέθηκε στη Μητρόπολη και στην περίμετρο της έκτασης που ορίζουν τα πρώην βασιλικά κτήματα.

Από το βράδυ της Κυριακής (15/01) ο Αξιωματικός επόπτης είχε διελεύσεις και παρουσία τόσο από το χώρο ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ στο χώρο πέριξ της Μητρόπολης.

Ωστόσο τα προβλήματα άρχισαν να διαφαίνονται απο πολύ νωρίς, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρας, το προσωπικό της ΕΛΑΣ (άνδρες και γυναίκες) από Υπηρεσίες όλης της Αττικής μεταφέρθηκε στο Τατόι, χωρίς υπηρεσιακή μέριμνα όπως αναφέρουν στο NantiaReport.gr, όπως παραθέτει ένστολος αναγνώστης μας, «για 13ώρες οι περίπου 3000Αστυνομικοί, που βρίσκονται σε διάταξη Μέτρων Τάξης, είναι όρθιοι και χωρίς διοικητική μέριμνα, ούτε ένα μπουκάλι νερό δεν υπήρχε για το προσωπικό. Ενώ για τις συναδέρφισες, στην ανάγκη για τουαλέτα, η απάντηση ήταν “κρατηθείτε μέχρι τις 17.00το απόγευμα” Τελικά, μετά από διαμαρτυρίες και επικοινωνίες που ακολούθησαν, ελήφθη απόφαση, και βανάκι διατέθηκε στο χώρο του Τατοίου, να μεταφέρει κόσμο στον πλησιέστερο χώρο προς εξυπηρέτηση. Και σε όλα αυτά, οι συνδικαλιστές μας ανύπαρκτα απόντες..»

Μια άλλη διαταγή, για το ένστολο προσωπικό, όπως αναφέρουν στο NantiaReport.gr, αφορούσε όσους βρέθηκαν σε διάθεση, σε σημεία που υπήρχε τηλεοπκτική κάλυψη. «Με σχετική ενημέρωση, το ένστολο προσωπικό και ειδικότερα όσοι τέθηκαν στα σημεία που κατέγραφαν τα τηλεοπτικά συνεργεία, ήταν συνεχώς υπό “αυστηρή εποπτεία”. Με προφορική εντολή, τους απαγορεύτηκε η χρήση κινητού και τα καπνικά προϊόντα καθ όλη τη διάρκεια των Μέτρων Τάξης στα σημεία» σημειώνει ένστολος αναγνώστης.

Σε άλλη ενημέρωση του NantiaReport.gr, δεν έλειψαν και τα επεισόδια σε μια προ0σπάθεια να είναι όλα στην .. εντέλεια! Πρώτες πρωινές ώρες (16/01) στέλεχος της πολιτικής ηγεσίας εκ των εμπλεκόμενων Υπουργείων Ασφαλείας, βρέθηκε στο Τατόι σε αυτοψία στο χώρο που μετά την εξόδιο Ακολουθία θα ολοκληρωνόταν η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Στο χώρο από νωρίς, είχαν μεταφερθεί ένστολοι και φαντάροι ενώ πλησίον του Μαυσωλείου, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, με πολιτικά Ανώτεροι και Ανώτατοι Αξιωματικοί εκ των εμπλεκόμενων στα Μέτρα Τάξης και εν υπηρεσία ένστολο προσωπικό, ανέμεναν εντολές.

Ο πολιτικός εντοπίζει στο χώρο γόπες τσιγάρων οι οποίες εμφανώς υπήρχαν το σημείο προγενέστερα, και απευθυνόμενος προς τους περίπου 300 παρευρισκόμενους υπηρεστιακούς- με πολιτικά και ένστολοι- ρωτάει σε έντονο τόνο “Τι είναι αυτά”; και δείχνει τις γόπες, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση. Στην “επισήμανση” ωστόσο, ανταποκρίνεται Υποστράτηγος- σσ Διοικητής Επίλεκτης Μονάδας- του Στρατού,  με πολιτικά ο οποίος με έντονο ύφος προς ένστολο Ταξίαρχο της ΕΛΑΣ, του ζητάει το λόγο γιατί οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί στα Μέτρα Τάξης δεν … μάζευαν γόπες και αποτσίγαρα από το έδαφος.

Απάντηση ο Υποστράτηγος δεν έλαβε, και ο ίδιος επιδόθηκε σε μονόλογο εκνευρισμένος, «έχω μαζέψει γόπες νεότερος, και τώρα κάνω “γόπινγκ” (σσ μαζεύω γόπες σε εκκαθάριση χώρου)» ενώ περισυνέλεγε αποτσίγαρα από το έδαφος. Οι ένστολοι της ΕΛΑΣ συνέχισαν τα πηγαδάκια μεταξύ τους, άλλωστε η ημέρα τους μόλις είχε αρχίσει, και είχαν ώρες μέχρι την ολοκλήρωση της Υπηρεσιακής τους διάθεσης για να τους απασχολήσει η απαίτηση του Στρατιωτικού,  και ήταν μόνο στην αρχή..