Τανάγρα: Ολονυχτία στο μέτωπο για την κατάσβεση της φωτιάς

Με τους ισχυρούς ανέμους να έχουν κοπάσει στην περιοχή, οι Πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της νύχτας συνεχίζουν να επιχειρούν ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά

Με την εικόνα όπως τη μεταφέρουν τα επιχειρησιακά στελέχη του ΠΣ “καλύτερη” για την  πυρκαγιά στην Ασωπία Τανάγρας Βοιωτίας, οι δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν κατα τη διάρκεια της νύχτας ώστε να θέσουν το μέτωπο της πυκραγιάς που ξέσπασε (24/07-16.38) σε αγροτοδασική έκταση.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή

Άμεση υπήρξε η  κινητοποίηση συνολικά του μηχανισμού, με τη συγκρατημένη αισιοδοξία να διατυπώνεται στο ενδεχόμενοι οι άνεμοι να κοπάσουν ώστε να οριοθετηθεί κατά την διάρκεια της νύχτας το μετωπο της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο μέτωπο της φωτιάς μέχρι τη δύση του ηλίου (24/07) εκ περιτροπής εχουν επιχειρήσει 10 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, συνδράμοντας στις ισχυρές επίγειες δυνάμεις- 174 πυροσβέστες με 42 οχήματα και ένα ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ- στο έργο της κατάσβεσης.
Στο μέτωπο της φωτιάς έχουν μεταβεί ενισχύσεις από πεζοπόρα τμήματα τγων Περιφειών Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τρία υδροφόρα οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, 6 υδροφόρες Ο.Τ.Α., 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και 2 μηχανήματα έργου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, 1 λεωφορείο του δήμου Τανάγρας, η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Από την πρώτη στιγμή μετέβη επι τόπου στο μέτωπο της πυρκαγιάς ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΛΟΚΟΥΡΗΣ_ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΠΣ

* Φωτογραφικό στιγμιότυπο από μέτωπο φωτιάς (08/07) το οποίο συντόνιζε ο Αντιστράτηγος του ΠΥ

Με εισήγηση του επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων, απομακρύνθηκαν προληπτικά 2 μοναχοί από την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Τσάτσαρη, Ασωπίας Βοιωτίας και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.