Τάκης Θεοδωρικάκος στους τέσσερις ΔΙΑΣ: “Είστε το καλό και ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας”

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δέχθηκε τους τέσσερις της ΔΙΑΣ που συγκέντρωσαν χρήματα για τη στήριξη ηλικιωμένου ζευγαριού στο Χαλάνδρι, θύματα κλοπής

Την πράξη των τεσσάρων Αστυνομικών της ΔΙΑΣ να πραγματοποιήσουν έρανο και να προσφέρουν τα χρήματα σε ηλικιωμένο ζευγάρι θύματα κλοπής στο Χαλάνδρι, εξήρε ο  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνάντηση στο γραφείο του, ενώ τους συνεχάρη για την ευαισθησία που επέδειξαν.

«Βρήκαμε την κυρία Έλλη. Μας υποδέχτηκε και μας είπε τι έγινε εκείνη την ημέρα. Μας αφηγήθηκε και τη προσωπική της ζωή και αυτά που μας είπε μας συγκίνησαν. Πήραμε την πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους μας, όλα τα παιδιά της 3ης αλλαγής να συγκεντρώσουμε ένα συμβολικό ποσό, έτσι ώστε να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση μας σε αυτούς τους ανθρώπους, που από όσα μας είπαν δεν είχαν από κάπου να στηριχθούν», περιέγραψε ένας από τους Αστυνομικούς και συμπλήρωσε, «Ήταν μέσα ο άντρας της, ο οποίος έχει κινητικά προβλήματα και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας λόγω ηλικίας. Τον άφησε σε μία καρέκλα και αυτοί έκαναν άνω κάτω το σπίτι, άρπαξαν τη σύνταξη τους και ότι χρηματικό ποσό υπήρχε και διάφορα χρυσαφικά. Ευτυχώς, δεν τον πειράξανε τον άνθρωπο. Από εκείνη την ημέρα μας είχε πει και η κυρία Έλη ότι είναι σε σοκ και επειδή τους είδαμε πως ήταν σε απόγνωση, αλλά ταυτόχρονα είχαν και μία υπερηφάνεια ότι θα τα καταφέρουν. Αυτό μας έκανε να θέλουμε να δείξουμε κάτι παραπάνω. Έτσι προχωρήσαμε σε έρανο και συγκεντρώσαμε ένα ποσό το οποίο και δώσαμε. Εμείς περνάμε συχνά από εκεί πέρα να τους δείξουμε ότι είμαστε εδώ, να νιώσουν πιο ασφαλείς και μας έχουν πει να πάμε και σπίτι τους. Η αλήθεια είναι ότι μας έχουν δείξει πολλή αγάπη, από την πρώτη στιγμή».

Σε δήλωσή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε, «Εγώ θέλω να σας πω παιδιά, ότι ο λόγος που κάλεσα αυτά τα παλικάρια εδώ πέρα είναι ότι πιστεύω πως αυτά τα νέα παιδιά που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κάνουν μια σπουδαία δουλειά, εργάζονται πάρα πολύ σκληρά για την ασφάλεια όλων μας και αποδεικνύουν ότι μαζί με αστυνομικοί είναι και άνθρωποι, ή αν θέλετε για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος. Διότι αυτό που φέρνει το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ότι εσείς νοιαστήκατε όχι μόνο να είναι ασφαλής η κυρία Έλλη και ο σύζυγός της και η οικογένειά της, αλλά να τη βοηθήσετε μέσα από το δικό σας υστέρημα, γιατί περί υστερήματος πρόκειται, κακά τα ψέματα, γνωρίζουμε όλοι την κατάσταση. Βάζετε πλάτη για να μπορούν οι άνθρωποι να ξανανιώσουν σε καλύτερες συνθήκες και προοπτικές. Νομίζω ότι σας έχει σαν παιδιά της, προφανώς, η κυρία Έλλη πολλά, πολλά συγχαρητήρια γιατί είστε το κανονικό, καλό και ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομίας. Μπράβο και πάλι μπράβο! Να είστε καλά!».