“Τα οφέλη από την ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων”

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας

«Ένα χρόνιο ζήτημα του κλάδου μας, που αφορούσε τους συναδέλφους μας που εισήχθησαν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με το θεσμό των πανελληνίων εξετάσεων, λύθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας και του Πρόεδρου της Γρηγόρη Γερακαράκου.
Σας παραθέτουμε για την ενημέρωση σας τα οφέλη από την ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων:
– αναβάθμιση του πτυχίου της Σχολής Αστυφυλάκων ισότιμου με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
– εναρμόνιση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τις προϋποθέσεις της διακήρυξης της Μπολόνια (ορίζει ως ελάχιστο χρόνο σπουδών για την αναγνώριση πανεπιστημιακού πτυχίου τα 3 έτη) και αποδοχή του από την ακαδημαϊκή κοινότητα).
– αναγνώριση του πτυχίου της Σχολής Αστυφυλάκων πανεπιστημιακού επίπεδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
– αναγνώριση του πτυχίου ως πανεπιστημιακό από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς όπως frontex – europol – interpol κλπ.
– δυνατότητα πραγματοποίησης μεταπτυχιακών σπουδών σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
– πραγματοποίηση σεμιναρίων (εξομοίωσης) έτσι ώστε τα οφέλη από την αναβάθμιση του πτυχίου Σχολής Αστυφυλάκων να έχουν εφαρμογή και να μπορούν να τα καρπωθούν και όσοι συνάδελφοι έχουν αποφοιτήσει από τη σχολή με το σύστημα γενικών εξετάσεων
– ριζική αναδιάρθρωση του προγράμματος σπουδών εναρμονισμένου με τη σύγχρονη πραγματικότητα
– εφαρμογή συστήματος πιστωτικών μονάδων για τα εξεταζόμενα μαθήματα κατ’ εφαρμογή όσων ισχύουν και στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας
-μελλοντικές αξιώσεις για τους απόφοιτους της σχολής αστυφυλάκων με την εξέλιξη τους τόσο βαθμολογική όσο και μισθολογική».