“Τα μέτρα ελέγχου στην Ελλάδα είναι ελλειπή- Ανάμεσα στους “πρόσφυγες” και εκατοντάδες τρομοκράτες με πλαστά διαβατήρια Συρίας”

“Τα μέτρα ελέγχου στην Ελλάδα είναι ελλειπή και ανάμεσα στους εκατοντάδες χιλιάδες “πρόσφυγες” υπάρχουν και εκατοντάδες τρομοκράτες με πλαστά διαβατήρια Συρίας”, προκύπτει συμπερασματικά από τα στοιχεία που παραθέτει έρευνας της Europol, σύμφωνα με τον Αναλυτή, Αλέξανδρο Νίκλαν.

Υπάλληλοι της EUROPOL έκαναν έρευνα σχετικά με τη διακίνηση των πλαστών εγγράφων που χρησιμοποιούν Ισλαμιστές του DAESH σε 4 χώρες – το Ιράκ, τη Συρία, την Ελλάδα και την Αυστρία – σε μια προσπάθεια να βρεθεί το ίχνος και το δίκτυο έκδοσης των πλαστών εγγράφων που κάνουν χρήση για να περάσουν τα σύνορα οι τρομοκράτες.

Οι σχετικές πηγές της υπηρεσίας αναφέρουν ότι υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με το πώς μπορεί να αποτραπεί η είσοδος τρομοκρατών από τη Συρία και το Ιράκ, που αποφεύγουν τους κυβερνητικούς ελέγχους στην Ελλάδα, με το να κρύβονται μεταξύ των προσφύγων και να κάνουν χρήση πλαστών διαβατηρίων της Συρίας για να βρούν τον δρόμο τους προς την Αυστρία και σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές βρέθηκαν αρκετά πλαστά διαβατήρια της Συρίας σε camps της Ελλάδος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πώς μέχρι και τις 17.8.2016 οι μετανάστες και πρόσφυγες που πέρασαν στην Ε.Ε. για το Γ τρίμηνο του έτους (μέχρι στιγμής) είναι περίπου 266.000, με περίπου 162.000 να έχουν εισέρθει στην χώρα μας. Προφανώς δεν συμφωνούν με τον αριθμο των 57.000 που λέει το εδώ υπουργείο.

Ως είδηση διασταυρωμένη, δείχνει πώς τα μέτρα ελέγχου στην Ελλάδα είναι ελλειπή και ανάμεσα στους εκατοντάδες χιλιάδες “πρόσφυγες” υπάρχουν και εκατοντάδες τρομοκράτες με πλαστά διαβατήρια Συρίας.