Τα λάθη των δραστών της απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας, εξετάζουν οι Αστυνομικοί.

Το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, εχει αναλάβει τη διερεύνηση της απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας νοσηλευτικής, Βαρβάρας Μητσώνη.
Τα χειρόγραφα σημειώματα που άφηναν οι δράστες σε προκαθορισμένα σημεία, οι ολιγόλεπτες τηλεφωνικές κλήσεις προς την οικογένεια της 27χρονης, οσό ήταν όμηρος από τους απαγωγείς της, εξετάζονται σχολαστικά. Η κατάθεση της 27χρονης, και όσα περιέγραψε στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας, αναμένεται να συνθέσει τα κενά σημεία της απαγωγής, που θα οδηγήσει στους δράστες.

image

“Ερασιτέχνες, και με πολλά λάθη στην τακτική τους” προσδιορίζουν οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, στους απαγωγείς της 27χρονης φοιτήτριας, Βαρβάρας Μητσώνη. Ωστόσο οι δράστες, που οργάνωσαν την απαγωγή γνώριζαν τις κινήσεις της 27χρονης, αλλά και το οικογενειακό της περιβάλλον.
Απο την πρωτη στιγμή της αρπαγής της 27χρονης, η υπόθεση ανατέθηκε στην ομάδα απαγωγών του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ύστερα από την επικοινωνία της οικογένειας με την ΕΛ.ΑΣ. Για λογους ασφαλείας και την ακεραιότητα της 27χρονης, η απαγωγή της νεαρής φοιτήτριας, δεν είχε δημοσιοποιηθεί, και κοινοποιήθηκε με την απελευθέρωση από τους απαγωγείς της.
Οι απαγωγείς άφησαν ελεύθερη την 27χρονη νωρις το μεσημέρι της Κυριακής (09/11- 11.00) στην Άνω Κυψέλη. Είχε προηγηθεί η παράδοση παραλαβή του προκαθορισμένου ποσού που είχαν συμφωνήσει οι απαγωγείς με την οικογένεια της 27χρονης.

image

Την Παρασκευή (07/11) τα λύτρα παραδόθηκαν στο Ν.Ηράκλειο κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αν και αρχικά οι απαγωγείς αξίωναν 10 εκατ. ευρώ, το ποσο προσδιορίσθηκε περίπου στις 82.500 ευρώ, με τον πατέρα της Τάσος Μητσώνης, να έχει αναλάβει τη “επικοινωνία” υπό την καθοδήγηση των διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ. Ο Τάσος Μητσώνης,τεως Γενικός Αρχηγός της Αρκαδικής ΠΑΕ, “Αστέρα Τρίπολης, ήταν αυτός που παρέδωσε τα χρηματα στο προκαθορισμένο σημειο και στη συνέχεια οι απαγωγείς (09/11-11.00) απελευθέρωσαν την 27χρονη κόρη του Βαρβάρα, στην Άνω Κυψέλη.
image

Στις 6-7 τηλεφωνικές επικοινωνίες οι απαγωγείς, χρησιμοποίησαν δύο διαφορετικά κινητά τηλέφωνα, με τις κλήσεις να έχουν πραγματοποιηθεί από διαφορετικές περιοχές της Αθήνας. Οι συνδέσεις προσδιορίζονται σε ακαταχώρητες κινητές συνδέσεις- “Πακιστανικά κινητά”- ενώ οι κλήσεις προς την οικογένεια, έχουν προσδιορισθεί γεωγραφικά ότι εχουν πραγματοποιηθεί απο τα Πετράλωνα, περιοχές στα νότια προάστια, από την Ομόνοια, ενω η τελευταία επικοινωνία, πραγματοποιήθηκε από τη Λούτσα. Κατά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, σε μια η μητέρα της ύστερα από απαίτηση της, συνομίλησε με την 27χρονη, προκειμένου να βεβαιωθει ότι είναι καλά στην υγεία της.

image

Οι απαγωγείς πραγματοποιούσαν την επικοινωνία με την οικογένεια της 27χρονης εκτος απο τις τηλεφωνικές κλήσεις και με χειρόγραφα σημειώματα, γραμμένα από την ίδια τη φοιτήτρια. Τα τρια σημειώματα, έδιναν οδηγίες για την παράδοση των λύτρων,  “ήταν κι ένας τρόπος για να πειστούν οι γονείς της 27χρονης, ότι το κορίτσι ήταν καλά στην υγεία του” αναφέρουν οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που χειρίζονται την υπόθεση. Στην πρώτη επικοινωνία με τηλέφωνο, οι απαγωγείς προσδιόριζε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην Άνω Κυψέλη, στο εσωτερικό του οποίου είχαν τοποθετήσει ένα τέτοιο σημείωμα. Στο πρώτο χειρόγραφο καθόριζαν τις οικονομικές απαιτήσεις τους και επεδίωκαν να αναγνωρίσει η οικογένεια το γραφικό χαρακτήρα της 27χρονης, σε μια απόδειξη ότι βρίσκεται όμηρος τους. Ακολούθησε η “αποστολή” άλλων δυο ιδιόχειρων σημειωματων, τα οποία προσδιόριζαν τις κινήσεις που έπρεπε να ακολουθησει η οικογένεια, προκειμένου να απελευθερώσουν την 27χρονη.
Σε ένα από τα σημειώματα, η Βαρβάρα Μητσώνη, απευθυνόταν στον θείο της, στον αδελφό της μητέρας της, Γιάννη Καϋμενάκη, πρόεδρο του “Αστέρα Τρίπολης”, ο οποίος διατηρεί επιχειρηματική δραστηριότητα μεταφορας καυσίμων στο Ντουμπάι και προτυπες καλλιέργειες βιολογικών προϊόντων.
image

Αυτή του η επιχειρηματική δραστηριότητα, του είχε προσδώσει από τον αθλητικό τύπο, το χαρακτηρισμό, μαζί με τον συνδιοκτήτη της Αρκαδικης ΠΑΕ, “Εμίρηδες του Αστέρα”.
Αυτή η συγγενική σχέση, εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή από τους Αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, αφού μια τέτοια τακτική δεν είναι συνηθισμένη σε περιπτώσεις απαγωγής, γεγονός που προβληματίζει την Αστυνομία.
Για 9 ημέρες η 27χρονη Βαρβάρα Μητσώνη, παρέμενε όμηρος απο τους απαγωγείς της. Οι δράστες είχαν απάγει τη φοιτήτρια νοσηλευτικής, (31/10- 22:30 ) έξω από το σπίτι της στην περιοχή της Άνω Κυψέλης.
Είχε σταθμεύσει το όχημα της, πεζή κινήθηκε προς τα σκαλοπάτια του κοινόχρηστου, προκειμένου να φτάσει απο την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε με την οικογένεια της τους γονείς και τις δύο αδελφές της και να κατευθύνει προς το κλαμπ της Δάφνης, στο οποίο δουλεύει περιστασιακά.
Σε εκεινο το σημείο οι απαγωγείς, ανέμεναν την 27χρονη. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα,  ο οποιος κατέθεσε στους Αστυνομικους, είδε τους κουκουλοφόρους δράστες, ενοπλοι, να αρπάζουν με τη βία την 27χρονη, και να την επιβιβάζουν σε βαν. Τέσσερα άτομα φέρεται να περιεγραψε ως δράστες της αρπαγής της 27χρονης ο αυτόπτης μάρτυρας,  με την 27χρονη να καλεί σε βοήθεια.
Η 27χρονη εκτός από τις σπουδές της, για να ενισχύσει το εισόδημα της, εργαζόταν περιστασιακά, στην υποδοχή του club της Δάφνης. Όπως εχουν αναφέρει στις καταθέσεις τους όσοι τη γνώριζαν η νεαρή φοιτήτρια χαρακτηριζεται συνεσταλμένη, η οποια μόλις τελείωνε τις υποχρεώσεις της, αποχωρουσε ενώ απέφευγε να αναπτύξει επαφές με το υπόλοιπο προσωπικό και τη “νύχτα”. Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ωστόσο ερευνούν σχολαστικά τις διαπροσωπικές επαφές και τον κοινωνικό κύκλο της νεαρής φοιτήτριας, καθώς και το ποιος ενδεχομένως γνώριζε για τη συγγένεια της μητέρας της με το Γιάννη Καϋμενάκη.
Σύμφωνα με πλήξει, η 27χρονη μετα την απελευθέρωση της, μετέβη στη ΓΑΔΑ (09/11), προκειμένου να καταθέσει στοιχεία και λεπτομέρειες, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό του κρυσφήγετου των απαγωγέων της. Η νεαρή φοιτήτρια, βρίσκεται σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, ωστόσο είναι καλά στην υγεία της, και δεν έχει κακοποιηθεί από τους απαγωγείς.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport