“Τα κλάματα μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν κλάματα χαράς και σημάδι ζωής”

Ανάρτηση* διασωστών του ΕΚΑΒ, οι οποίοι συνένδραμαν στη γέννηση και μεταφορά λεχώνας και νεογέννητου αγοριού μέσα στο ασθενοφόρο κατά τη διακομιδή.

“Οι μεγάλες χαρές των Διασωστών. Ενα αυτοκίνητο μας κορνάρει συνεχόμενα.. Σταματάμε και βλέπουμε στο πίσω κάθισμα μια γυναίκα μικρή σχετικά σε ηλικία.. επίτοκη…

Τη ρωτάμε “το πρώτο”?…  Μας λέει “ναι!”..

Ηρεμούμε με τον συνάδελφο το πρώτο παιδί σπάνια βγαίνει γρήγορα.. Την βάζουμε στο ασθενοφόρο.. Εξετάζω..

Κοιτάζω τον Γιώργο του λέω: “Το βγάζουμε, Γιώργη!”..
Δε προλαβαίνουμε νοσοκομείο.. φάνηκε η κεφαλή του λίγο… Αμέσως εφαρμογή όλης της εκπαίδευσης μας…

Προσωπικά επειδή ήταν η τέταρτη μου γέννα ήμουν πολύ ήρεμος….. Αλλά και ο Γιώργος το δεύτερο του το ίδιο ατάραχος σχεδόν.. Σε λίγο το αέναο θαύμα της ζωής! Το πιο ωραίο κλάμα..αυτό μιας νέας ψυχής που έρχεται στο Φως!..

Αμέσως πάλι το μωράκι τοποθέτηση στο στήθος της.. Να ακούει την καρδιά της μητέρας να ηρεμήσει… Κόβουμε το λώρο.. Αυτός ο Αγόραρος ροδαλός, όμορφος, ήσυχος στην αγκάλη την ζεστή της μάνας!… Και η μάνα ενα βαθύ βλέμμα σε μας στιγμιαίο ευγνωμοσύνης.. Και ενα ευχαριστώ αληθινό…

Καλώς μας ήλθες Αντρούλι μας.. Υγεία και τύχη αγαθή ψυχή μας!

Υ. Σ. Η ίδια η μητέρα μας επέτρεψε να βγάλουμε την φωτογραφία του στο μαιευτήριο.. Ενώ την πρώτη φωτογραφία μας την έβγαλε και μας την έδωσε η γιαγιά του μπέμπη που συνόδευε..

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ”

Οι συνάδελφοί τους, σχολιάζουν: “Όταν η γνώση και η εμπειρία συνδυαστούν με την κατάλληλη στιγμή τότε το αποτέλεσμα είναι σίγουρα το καλύτερο. Επάγγελμα Διασωστης… Συγχαρητήρια Γιάννη και Γιώργο.”

________________

diasostis.com