ΤΑ Εξαρχείων: Συνελήφθησαν Αλγερινοί για κλοπές από καταστηματα ηλεκτρονικών και δήλωναν ανήλικοι για να γλιτώσουν ποινικές ευθύνες

Δήλωσαν ανήλικοι και περίμεναν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Αλεγερινοί λαθρομετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν σε κατάστημα ηλεκτρονικών στην περιοχή των Εξαρχείων με κλοπιμαία αξίας €8000.

Είχαν οργανωμένη δράση οι δύο Αλεγερινοί λαθρομετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Εξαρχείων (20/01) ύστερα από καταγγελία υπευθύνου καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών για κλοπή εμπορευμάτων από τις προθήκες.

Όπως διακριβώθηκε κατά την εξέταση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης, οι δύο Αλεγερινοί έμπαιναν στο κατάστημα προσποιούμενοι τους πελάτες. Στην πλάτη έφεραν Backpack (σακίδιο) με μικρή εξωτερική θήκη στην οποία είχαν τοποθετημένο ισχυρό μαγνήτη και κυρίως αποθηκευτικό χώρο εμενδυμένο με αλουμινόχαρτο.  Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό, έβαζαν στην τσάντα το προϊόν που είχαν προεπιλέξει και αποχωρούσαν από το κατάστημα, αφού το “αντικλεπτικό” ηλεκτρονικό σύστημα είχε απενεργοποιηθεί προσωρινά.

Κατά τη σύλληψή τους (20/01) οι δύο Αλεγερινοί λαθρομετανάστες έφεραν στην κατοχή τους ηλεκτρονικά παιχνίδια αξίας €5000, δήλωσαν ανήλικοι και μετήγχθησαν στο Εισαγγελέα ο οποιος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.  Ωστόσο από έρευνα των Αστυνομικών της Ασφάλειας Εξαρχείων προέκυψε ότι και οι δύο είχαν υπερβεί κατά πολύ το όριο ανηλικότητας καθώς είναι γεννημένοι το 1995 και 1996 και διαβιούσαν παράνομα στη Χώρα.

Με αυτή την εξέλιξη με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα οι δύο Αλεγερινοί κρίθηκαν προφυλακιστέοι και αναμένεται να μεταχθούν (22/01) στις Φυλακές.

Για τους δύο λαθρομετανάστες ωστόσο έχουν προκύψει συμπληρωματικές κατηγορίες για τρεις -τουλάχιστον – περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα ηλεκτρονικών και πολυκαταστήματα στον τομέα ευθύνης των Τμημάτων Συντάγματος και Ακρόπολης, για τις οποίες αναμένεται να διαβιβαστούν συμπληρωματικές δικογραφίες.