Τ.Θεοδωρικάκος: «Το 22% των αστυνομικών δεν έχει εμβολιαστεί, ποσοστό που είναι κάτω από το μέσο ορό της ελληνικής κοινωνίας»

Με αφορμή τη συζήτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών συμπεριλαμβανομένων των Αστυνομικών τοποθετήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Το 22% των αστυνομικών δεν έχει εμβολιαστεί, ποσοστό που είναι κάτω από το μέσο ορό της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Διευκρίνισε ότι όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στην Αστυνομία.

Ο Υπουργός προανήγγειλε ότι η Αστυνομία θα είναι σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα καθώς το μήνυμα,  συμπεριλαμβανομένου και των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι «ασφάλεια για όλους ». Όπως παραδέχθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, θα πρέπει να αυξηθεί η παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές και ιδιαιτέρα στην Αττική οπού είναι το 70% της εγκληματικότητας, άλλα και να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα.

Ερωτηθείς για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία διευκρίνισε ότι το επόμενο δίμηνο θα εχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των 400 υποψηφίων και η εφαρμογή του προγράμματος θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους πρυτάνεις.