Τ.Ποτσέπης: “Όλοι έμεναν μέσα 5″, εμένα με κράτησαν 20΄κι έπεσα θύμα bulying και διάκρισης, γιατί είμαι δημόσιο πρόσωπο”

Έμεινε με ..»αγάπη μόνο« ο Τάσο Ποτσέπης, καθώς δε θα ντυθεί .. στα μπλε, αφού κόπηκε από την αρμόδια Υγειονομική επιτροπή της ΕΛΑΣ.

Ο Αναστάσιος Ποτσέπης και ο αδελφός του Κωνσταντίνος, πέρασαν την πόρτα των Πολυϊατρείων της ΕΛΑΣ για τις προαπαιτούμενες υγειονομικές εξετάσεις ως υποψήφιοι στην τελική κατάταξη για εισαγωγή στην Αστυνομία ως Ειδικοί Φρουροί. Ωστόσο, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η αρμόδια υγειονομική επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ, μετά την εξέταση από ψυχολόγους, και τα ψυχομετρικά τεστ, παρέπεμψε τον 25άχρονο σε περαιτέρω αξιολόγηση και κρίθηκε …απορριπτέος.

Ο Τάσος Ποτσέπης, είχε συγκεντρώσει πολύ υψηλή βαθμολογία, και βρέθηκε 95ος -στους 100 πρώτους υποψηφίους- λαμβάνοντας 3.100 μόρια καθώς υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις ως Πενταετούς Υποχρέωσης, είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και γλωσσομάθειας. Μετά την ανακοίνωση γενικής κατάταξης των ιδιωτών που πληρούσαν τα τυπικά προσόντα για εισαγωγή τους ως Ειδικοί Φρουροί στην ΕΛΑΣ, είχε δημοσιοποιήσει ερασιτεχνικό βίντεο με Αστυνομικό εν Υπηρεσία σε νυχτερινή βάρδια, να μοιράζει φιλιά και προέτρεπε… «δώστε αγάπη, εδώ με το.. συνάδελφο» καθώς θεωρούσε τον εαυτό του εισακτέο ως Ειδικό Φρουρό.

Ο Τάσος Ποτσεπης, υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα bullying επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο

«Ήμουν ο 95ος που πέρασα. Δίκαια, χωρίς μέσο, με τα μόριά μου και τα πτυχία μου. Στο παρελθόν ήμουν δόκιμος έφεδρος αξιωματικός στις ειδικές δυνάμεις αλλά έκανα δεκατετράμηνη θητεία και όχι πενταετίας. Παρουσιάστηκα την Κυριακή στην ψυχοτεχνική επιτροπή και μας περνούσαν ανά δεκάδες. Πρέπει να σας πω πως, σύμφωνα με κάποιες πηγές μου, ήξερα από πριν ότι θα με περνούσαν κόσκινο και ήθελαν να με κόψουν. Μάλιστα υπάρχει δημοσιευμένο άρθρο του αντιπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημήτρη Κασιμάτη ο οποίος γνωστοποιεί την πιθανή μου απόρριψη για τεχνικούς λόγους από την επιτροπή των ψυχοτεχνικών» τόνισε και πρόσθεσε: «Όλοι έμεναν μέσα πέντε δευτερόλεπτα, εμένα με κράτησαν 20 λεπτά κι έπεσα θύμα bullying και διάκρισης, λόγω του ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο. Αφού περίμενα τρεισήμισι ώρες για να αποφασίσουν και μου είχαν κάνει πάρα πολλές ερωτήσεις, μου είπαν ότι δεν μπορούν να αποφασίσουν και μου έδωσαν παραπεμπτικό για ψυχίατρο τη Δευτέρα. Πράγματι Δευτέρα πρωί παρουσιάστηκα στον ψυχίατρο, ο οποίος με εξέτασε μία ώρα και 10 λεπτά. Μου είπε ότι την απόφασή του θα τη στείλει στην επιτροπή. Την Τρίτη το πρωί πήγα ξανά στην επιτροπή ψυχοτεχνικών και μου είπαν ότι σύμφωνα με τη δική τους απόφαση και αυτήν του ψυχιάτρου κρίνομαι ακατάλληλος για την Ελληνική Αστυνομία», περιγράφει ο ίδιος στην Espresso και πλέον προτίθεται να κινηθεί νομικά.

Ωστόσο, στα μπλε πρόκειται να ντυθεί και ο αδελφός του 25άχρονου «αγάπη μόνο», Κωνσταντίνος Ποτσέπης ο οποίος κατέλαβε την 244η θέση στον πίνακα τελικής κατάταξης, και κρίθηκε ικανός από την υγειονομική επιτροπή και πρόκειται να συμπεριληφθεί μεταξύ των νέων Ειδικών Φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ.

Για την τελική επιλογή των 1500 Ειδικων Φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ αναμένεται οι υποψήφιοι να κριθούν σε αθλητικές δοκιμασίες για την οριστική κατάταξη των υποψηφίων στη Σχολή της ΕΛ.ΑΣ και να ξεκινήσει η εκπαίδευσή τους ώστε να ονομαστούν Ειδικοί Φρουροί.