Φιλλαδέλφεια: Του πήραν χρήματα που είχε κάνει ανάληψη από τράπεζα

Έκανε ανάληψη από τραπεζικό υποκατάστημα και μέσα στο ασανσερ της πολυκατοικίας που διαμένει, δέχθηκε επίθεση από δύο άνδρες και του έκλεψαν τα χρήματα

Πήγε στο τραπεζικό υποκατάστημα στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε ανάληψη €4700. Στη συνέχεια ο 85άχρονος άνδρας, επέστρεψε και πάλι στο διαμέρισμά του, στον Περισσό. Στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, η παρουσία των δύο -ηλικίας περίπου 30ετών- ανδρών δεν του προκάλεσαν ανησιχία, καθώς περίμεναν όλοι μαζί το ασανσερ. Μόλις επιβιβάστηκαν στην καμπίνα και ο ηλικιωμένος πάτησε το κουμπί για να ανέβει στο διαμέρισμά του, οι δύο άνδρες του επιτέθηκαν και αφού τον ακινητοποίησαν του απέσπασαν τα χρήματα που είχε νωρίτερα κάνει ανάληψη από την τράπεζα. Μόλις το ασανσερ ακινητοποιήθηκε, οι δύο άνδρες άνοιξαν την πόρτα και κατέβηκαν τρέχοντας τις σκάλες προς την έξοδο της πολυκατοικίας.

Ο ηλικιωμένος κατήγγειλε τη ληστεία σε βάρος του στο τοπικό Αστύνομικό Τμήμα. Σύμφωνα με τις Αρχές, εκτιμάται οι δύο δράστες της ληστείας ανήκουν σε σπέιρα κακοποιών που δραστηριοποιείται σε κλοπές με τη συγκεκγριμένη μεθοδολογία, καθώς έχει διαπιστωθεί σε άλλες περιπτώσεις, εισέρχονται σε τραπεζικά υποκαταστήματα ως πελάτες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Μόλις εντοπίσουν το υποψηφιο “θύμα” τους, παρακολουθούν τις κινήσει λογαριασμών και όταν προβούν σε ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού και βγουν από την τράπεζα χωρις συνοδεία – στοχεύουν κυρίως σε ηλικιωμένους – τους ακολουθούν και τους επιτίθενται αποσπόντας του τα χρήματα που κατέχουν.