Τ.Χριστοδουλοπούλου: «Αυτό που έχω κάνει θα το γράψει η Ιστορία, είτε αρνητικά είτε θετικά»

Οι “σελίδες της .. Ιστορίας”, υποστήριξε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, θα περιλλαμβάνουν το όνομα και τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ παρουσιά των Δημάρχων όλης της χώρας, με τη δήλωσή της αυτή, να προκαλεί αντιδράσεις μεταξύ των παρευρισκομένων.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για το μεταναστευτικό (26/08) παρέστησαν η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλόπουλου, και ο Υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Στις εισηγήσεις του οι Δήμαρχοι, σημείωσαν χαρακτηριστικά την απουσία της επίσημης πολιτείας και της κυβέρνησης από το πρόβλημα της παρουσιάς λαθρομεταναναστών στις περιοχές τους, ενώ τόνισαν ότι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις χωρίς να λάβουν καμία απολύτως βοήθεια ή ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ο Δήμαρχος της Κω, Γεώργιος Κυρίτσης, σημειωσε χαρακτηριστικά στην εισήγησή του «Δε δέχομαι το νησί της Κω να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών». Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Δήμαρχος της Κω αναφέρθηκε σε σκόπιμους και λάθος χειρισμούς, θέσεις οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των δύο Υπουργών και το Δήμαρχο Κω να παραθέτει στην τοποθέτησή του, πως δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κι ότι με παρέμβαση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, υπήρξε πρόσκαιρη επίλυση του προβλήματος.

«Κάθε χώρα έχει σύνορα -είχε πει πρόσφατα σε συνέντευξή του ο κ. Πανούσης», ήταν η διατύπωση που προκάλεσε την έντονα οργισμένη αντίδραση του Θοδωρή Δρίτσα, «Τα προστατεύουμε και δεν κινδυνεύουν. Καλό είναι τέτοιες τοποθετήσεις να μη γίνονται ούτε δημόσια ούτε ιδιωτικά», του ανταπάντησε.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις-στο ίδιο πλαίσιο αναφοράς- και των υπολοίπων Δημάρχων, με την Τασία Χριστοδουλοπούλου, και τον Θοδωρή Δρίτσα να επιρρίπτουν απολειστικά την ευθύνη στους Δημάρχους, ενώ απαντώντας σε Δήμαρχο -σύνεδρο, η αναπληρώτια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, διατύπωσε τη θέση, ότι «αυτό που έχω κάνει θα το γράψει η Ιστορία, είτε αρνητικά είτε θετικά. Για εσάς δε νομίζω να γράψει τίποτα»(!)

Η διατύπωση της αρμόδιας αναπληρώτριας Υπουργού, δεν έμεινε αναπάντητη, με το διαλογο που ακολούθησε να πατατίθεται ακολούθως:

Τ. Χριστοδουλοπούλου: «Δεν θα ρωτήσουμε τον κύριο Κυρίτση εάν θα κάνουμε κέντρα υποδοχής, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Γ. Κυρίτσης: «Είστε μια απίστευτη ψεύτρα».

Τ. Χριστοδουλόπουλου: «Κάντε μου μήνυση, γίνεστε περίγελος.

 Γ. Κυρίτσης: «Ελάτε στην Κω, δεν τολμάτε»

 Τ. Χριστοδουλόπουλου: «Δεν θέλω διάλογο μαζί σας. Όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση ξέρει τον ρόλο σας».

Γ. Κυρίτσης: «Τον δικό σας ρόλο έχουν καταλάβει. Μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί ότι έχετε απέλθει»