Σύνταγμα: Ημίγυμνος άνδρας με μακρύκανο μπροστά στο ΜΑΣ

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα ημίγυμνος άνδρας όταν εντοπίσθηκε απο τις αστυνομικές δυνάμεις κρατώντας καραμπίνα μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη να έχει ανοίξει πανό ενώ φώναζε ακατάληπτα

(31/05-04.30) Αστυνομική επιχείρηση της ΕΚΑΜ από διάταξη δύναμης που έφερε αλεξίσφαιρα και ασπίδες προχώρησαν στον αφοπλισμό του ενόπλου και συνελήφθη, ενώ κινήθηκε προς το πάρκινγκ της Βουλής με ύβρεις σε βάρος των Βουλευτών. Ο δρόμος αποδόθηκε (31/05-05.00) στην κυκλοφορία.

Στο ΜΑΣ στην πάνω πλευρά της πλατείας Σύνταγμα (31/05-03.00) άντρας ημίγυμνος κρατώντας καραμπίνα, μετέβη μπροστά στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Η διάταξη δυνάμεων της ΕΛΑΣ που είχε παρουσία στο χώρο απέκλεισε την περιοχή μπροστά από την Βουλή, ενώ στο χώρο κλήθηκε ΕΚΑΜ και διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ.

Ο άνδρας, ούρλιαζε ακατάληπτα, σε κατάσταση αμόκ, ο άνδρας άνοιξε πανό που έγραφε «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα» ενώ κρατούσε και μια ελληνική σημαία, άναψε κεριά και κάθισε στο ΜΑΣ, κρατώντας την καραμπίνα. Καθώς οι προθέσεις του άνδρα δεν είχαν διευκρινιστεί, δόθηκε εντολή και οι Εύζωνες αποχώρησαν από τη σκοπιά, καθώς και όσοι τουρίστες βρέθηκαν στο χώρο για λόγους ασφαλείας.