Σύνταγμα: Επεισόδια με μολώτοφ και χημικά στο .. εκπαιδευτικό

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας και το Σύνταγμα.

(15/10-16.20) «Υλικά πολέμου» κατασχέθηκαν στο τάγμα εφόδου των κουκουλοφόρων στα επεισόδια κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πορείας. Σε δύο συλλήψεις – μέχρι στιγμής – και δεκαπέντε προσαγωγές, προχώρησε η Ασφάλεια, για τα επεισόδια που προηγήθηκαν στο Σύνταγμα. Μεταξύ των κατασχεμένων, άσκαστες εκρηκτικές μολώτοφ, καπνογόνα, κουκούλα full face και πέτρες σε σχολικές τσάντες , περιλαμβάνονται στα πειστήρια της Ασφάλειας .

Τάγμα εφόδου – εκτός πορείας- περίπου 100 ταραξίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, (15/10-12.20) προκάλεσαν καταστροφές στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος και στη στάση του τραμ προκάλεσε την επέμβαση της Αστυνομίας και δέχθηκαν .. μολώτοφ και φωτοβολίδες. Τα ΜΑΤ που είχαν αναπτυχθεί σε αποτροπή έκνομων ενεργειών , προχώρησαν σε απώθηση με (περιορισμένη) χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης, με το μπλοκ των ταραξιών να κινείται επί της Αμαλίας προς την Συγγρού και .. αποχώρησαν προς το ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη, χωρίς να ακολουθήσουν συλλήψεις, εκτός από μια προσαγωγή .
Το πανεκπαιδευτικό ολοκληρώθηκε ενώ επικράτησε το κεντρικό τους σύνθημα «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή» .