Σύνταγμα: Εν μέσω απαγόρευσης συναθροίσεων, εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία

Συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία, από εκπαιδευτικούς έξω από τη Βουλή

“Ανυπακοή” στα περιοριστικά μέτρα -μεταξύ των οποίων απαγόρευσης των συναθροίσεων- δηλώνουν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει (24/04-12.00) συγκέντρωση ,  στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος έξω από τη Βουλή , καθώς αντιδρούν στις αλλαγές φέρνει το πολυνομοσχέδιο – σε Πανελλήνιες εξετάσεις, μετεγγραφές φοιτητών κ.α.- του Υπουργείου Παιδείας .

Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει το “Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών- Αθήνας” αναφέρουν, «Ανακοινώθηκε! Εν μέσω πανδημίας… Εν μέσω διακοπών Πάσχα… Mε σχολεία κλειστά… Όταν δεν έχει καν οριστεί ημερομηνία Πανελλαδικών… Όταν όλοι (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί) είναι ενάντια… Όταν μας έχουν ζαλίσει να μη ζητάμε και πολλά γιατί έχουμε κορονοιό…. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας μπορούν και νομοθετούν ΕΝΑΝΤΙΑ ΜΑΣ! Η Υπουργός Ν. Κεραμέως ανακοίνωσε σήμερα 22/04 το Πολυνομοσχέδιο! Μέσα στον Μάη θα το φέρει προς ψήφιση στη Βουλή! (.. ) Κάναμε όλη τη χρονιά καταλήψεις και πορείες ενάντια σε αυτό τον Νόμο. (.. ) Την Παρασκευή 24/04 στις 12.00 είμαστε έξω από τη Βουλή σε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μας!»

Από την πλευρά της Αστυνομίας έχουν προβλεφθεί μέτρα , μεταξύ άλλων οι σταθμοί ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό και το Πανεπιστήμιο, θα παραμείνουν κλειστεί (24/04-11.00), λόγω της προγραμματισμένης συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών.

Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, έχουν απαγορευτεί οι συναθροίσεις ατόμων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.