Σύνταγμα: Έφηβη κατήγγειλε επίθεση απο συνομήλική της στην Ερμού

Η 16άχρονης και οι δυο φίλοι της, ξυλοκοπήθηκαν κατ’ εντολή 15άχρονης, με την οποία διατηρούσαν φιλική γνωριμία, σε προκαθορισμένο ραντεβού στη μέση της Ερμού, ανάμεσα σε κλειστά μαγαζιά, και παραμένουν σε νοσηλεία στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός

Επίθεση σε βάρος της, κατήγγειλε (09/01-17.00) 16άχρονη ενω βρισκόταν στην Ερμού με τους δύο φιλους της ηλικίας 27 και 17 ετών. Με την παρουσία της 15άχρονη οι τέσσερις νεαρούς ηλικίας 17 – 18ετών, έλαβαν εντολή για επίθεση με τους δράστες της επίθεσης κατά τη διαφυγή τους απέσπασαν το τσαντάκι του ενός νεαρού που περιείχε το κινητό του τηλέφωνο, ένα φορητό ηχείο και φορτιστή.

Η έφηβη η οποία διαμένει στο σπίτι των αδελφών της, αποχώρισε με απόφασή της, διαμένει σε φίλη της, ενώ από επιλογή της, σταμάτησε και το Σχολείο. Η ανήλικη ενημέρωσε με μήνυμα την αδελφή της για την επίθεση σε βάρος της . Στην κατάθεση τους στους Αστυνομικούς η 16χρονη περιέγραψε το σκηνικό της επίθεσης ωστόσο δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τα αίτια της ακραίας σε βάρος της επίθεσης. Η φερόμενη οργανώτρια της επίθεσης είχε δώσει ραντεβού το μεσημέρι του Σαββάτου στην 16άχρνη και την παρέα της, στην Ερμού με σκοπό να μιλήσουν ώστε να τα ξαναβρούν. Όπως περιέγραψαν ο 17άχρονς και η 16άχρονη, οι δράστες της επίθεσης, τους πάτησαν στο λαιμό, ενώ  συνέχιζαν να τους ξυλοκοπούν, σε μια επίθεση που διήρκεσε σχεδόν δύο λεπτά πριν οι νεαροί δράστες διαφύγουν μετά από μια επίθεση η οποία αποδίδεται ως απόλυτα οργανωμένη.

Για τους Αστυνομικούς οι οποίοι έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της καταγγελίας, εξετάζουν το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με αντιζηλία μεταξύ των εφήβων κοριτσιών, ωστόσο επισημαίνεται ότι συνθήκες είναι πολύ ιδιαίτερες και λόγω της ανηλικότητας των θυμάτων και λόγω του περιβάλλοντός τους. Στο πλαίσιο της έρευνας,  προέκυψε ότι η 15χρονη, έδωσε εντολή να ξυλοκοπήσουν άγρια τη 16χρονη και του δύο νεαρούς της παρέας της.

Η υπόθεση, καταγγέλθηκε αρχικά από τη 16άχρονη στην Άμεση Δράση και διαβιβάστηκε στο Τμήμα Ακροπόλεως ως επίθεση και ληστεία. Ωστόσο λόγω της σοβαρότητας του επεισοδίου προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.