Σύνταγμα: Άραβες τοποθέτησαν έξω από τη Βουλή τη σημαία της Παλαιστίνης, ανενόχλητοι παρά τα Μέτρα Τάξης

Σε προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, νεαρός Άραβας και κουκουλοφόρος με παλαιστινιακό μαντήλι, ανενόχλητοι σκαρφάλωσαν σε στύλο μπροστά από τη Βουλή και τοποθέτησε την Παλαιστινιακή σημαία

Στην προγραμματισμένη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα με την συμμετοχή Παλαιστινίων, το απόγευμα της Κυριακής (05/11) η ΕΛΑΣ είχε λάβει Μέτρα Τάξης.

Όπως έχει καταγραφεί σε εικόνες φωτορεπόρτερ και βιντεοληπτικό υλικό τηλεοπτικών συνεργείων, σε στύλο έξω από τη Βουλή σε θηραιό, είχαν τοποθετηθεί δύο ελληνικές σημαίες. Ένας νεαρός Άραβας και άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με παλαιστινιακό μαντύλι, διακρίνονται να έχουν ανέβει στο στύλο μπροστά από τη Βουλή.

Ο νεαρός Άραβας, διακρίνεται να ανεβαίνει σε υψηλότερο σημείο από το θηραιό, και  τοποθέτησε την Παλαιστινιακή σημαία, χωρίς καμία αντίδραση από τους παρόντες ούτε και τις Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν διατεθεί σε Μέτρα Τάξης.

Σύμφωνα με το Άρθρο 191Α του Ποινικού Κώδικα (Νόμος 4619/2019) περί «Προσβολής συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας», αναφέρεται, «Όποιος δημόσια αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.»

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκλήθηκε έντονη αντίδραση, με την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής να διεξάγει έρευνα, αναφορικά με τα στοιχεία ταυτότητας των δύο ατόμων.