Συνήγορος Πισπιρίγκου: Θα υποβληθεί αίτημα αποφυλάκισης- Πρωτοβουλία της έρευνας θα διατηρήσουν οι Εισαγγελικές Αρχές

Με προτροπή προς τους δημοσιολόγους και τα ΜΜΕ να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας της κατηγορουμένης, ο Όθωνας Παπαδόπουλος, νομικός συμπαραστάτης της 33χρονης υποδίκου, παραχώρησε δηλώσεις και αναφέρθηκε στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας

«Την πρωτοβουλία της έρευνας θα την διατηρήσουν οι εισαγγελικές αρχές», δήλωσε ο νομικός συμπαραστάτης της Ρούλας Πισπιρίγκου, σχολιάζοντας τα πειστήρια που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και έχουν δημοσιευτεί αναφορικά με τις ψηφιακές αναζητήσεις της κατηγορούμενης. Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι, ότι μετά την απάντηση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, «δικαιώνεται ο ισχυρισμός της ότι για πρώτη φορά έκανε έρευνα για την “κεταμίνη” στις 30 Μαρτίου 2022, σε χρόνο μεταγενέστερο του θανάτου της Τζωρτζίνας και στον χρόνο στον οποίο είχε δημοσιευτεί η σχετική είδηση στα ΜΜΕ».

«Δημοσιεύθηκε ότι αλλάζει την απόφασή της για αίτηση αποφυλάκισης, κάτι που δεν ισχύει. Είναι δικαίωμά της και εμείς θα το προχωρήσουμε» δήλωσε ο Όθωνας Παπαδόπουλος.

Αναφορικά για τις ψηφιακές αναζητήσεις της 33χρονης οι οποίες αποδίδεται ότι αφορούσαν, «αναισθητικά φάρμακα και όχι για ουσίες προκαλούν θάνατο ή δηλητήρια». Σύμφωνα με τον νομικό συμπαραστάτη της υπόδικης, σχετική αναζήτηση πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2022, το βράδυ που η Τζωρτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.

«Η μητέρα αναζήτησε στο Διαδίκτυο αναισθητικές ουσίες που της χορηγήθηκαν κατά την συγκεκριμένη εξέταση που είχε υποβληθεί. Δεν αναζήτησε ποτέ την ουσία που μας ενδιαφέρει, που είναι η κεταμίνη», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στην κεταμίνη και των google ads που βρέθηκαν στο τάμπλετ της Τζορτζίνας υποστήριξε ότι αυτές οφείλονται στις ηλεκτρονικές διαφημίσεις που αυτόματα αποστέλλονται σε όσους κάνουν παραπλήσιες αναζητήσεις. «Η χρήστης ουδέποτε τα άνοιξε για να επισκεφθεί τις συγκεκριμένες σελίδες», συμπλήρωσε ο Όθωνας Παπαδόπουλος.

Κατόπιν σχετικού αιτήματος της υπεράσπισης, όπως επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Όθωνας Παπαδόπουλος, με γραπτή απάντηση η παιδιατρική κλινική “Αγλαΐα Κυριακού”, αναφέρει ότι «η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη υπάρχει στην συγκεκριμένη κλινική σε τέσσερις ειδικές πτέρυγες, μία από τις οποίες είναι η ΜΕΘ. Η ουσία αυτή είναι διαθέσιμη και στο βαλιτσάκι εκτάκτων αναγκών της μονάδας εντατικής θεραπείας και είναι μόνιμα διαθέσιμο σε πέντε φιαλίδια των 100 mlg, τα οποία με βάσει τις καταθέσεις τοποθετούνται λίγα εκατοστά μακριά από την άτυχη Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της φιλότιμης προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε για την καρδιοαναπνευστική της αναζωογόνηση».