Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές για τις φθορές εκθεμάτων σε Μουσεια της Αθηνας.

Απο Υποδιευθυνση Ασφαλειας Αθηνων στο πλαίσιο της έρευνας για τις φθορες σε εκθέματα Μουσείων στην Αθήνα δύο συλλήψεις.

Συνελήφθησαν δύο Ρομά Βουλγαρικής υπηκοότητας- 48 και 51 ετών- οι οποίες κρατούνται στην Ασφάλεια Αθηνών, για τις φθορές σε εκθέματα στα Μουσεία της Αθήνας.

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», ισχυρίστηκαν στους Αστυνομικούς οι δύο Ρομά Βουλγαρικής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι δυο αλλοδαπές, εντοπίστηκαν απο τον φύλακα στη παλιά Βουλή ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία.

Οι δύο συλληφθείσες αναζητούνταν μετά τις φθορές που προκάλεσαν στο Βυζαντινό Μουσείο και στο Μουσείο Μπενάκη, όπου είχαν προκαλέσει βανδαλισμό με λάδι σε αγάλματα, εκθέματα, και στο δάπεδο.

Σε βαρος των δυο γυναικών σχηματίζεται δικογραφία ενω την υπόθεση χειρίζεται η Υποδιευθυνση Ασφαλειας Αθηνων και παραπέμφθηκαν (10/09) στον Εισαγγελέα.

Για τις δύο Βουλγάρες Ρομά, ξετάζεται αν εμπλέκονται και στο βανδαλισμό εκθεμάτων στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, της Βεργίνας- το μεσημέρι της 10ης Μαΐου 2017-.

Οπως είχε διαπιστωθεί απο τους φύλακες του Μουσείου της Βεργίνας, η επισκέπτρια του χώρου, είχε ψεκάσει με άχρωμο κι ελαιώδες υλικό τις πώρινες βάσεις περισσοτέρων από 10 επιτύμβιων στηλών, δημιουργώντας μεγάλους «λεκέδες», η σύνθεση του οποίου εξεταζεται στο Χημείο του Κράτους .

Στο βιντεοληπτικό υλικό που έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας προέκυψε ότι γυναίκα ηλικίας άνω των 60 ετών με αφροαμερικανικά ή κρεολικά χαρακτηριστικά ενδεδυμένη με έθνικ φορεσιά- τουρμπάνι και κελεμπία – κρατούσε ένα μικρό ψεκαστήρα, χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους υπαλλήλους-φρουρούς του χώρου προκάλεσε βανδαλισμούς στα εκθέματα.

Για το βανδαλισμό και τις φθορές από τους Υπεύθυνους του Μουσειου της Βεργίνας είχε υποβληθεί στη ΔΑ Ημαθίας μήνυση κατ’ αγνώστου ατόμου ενώ ακολούθησε ενημέρωση στους φύλακες Μουσιων Αρχαιολογικών χώρων σε όλη την επικράτεια.