Συνελήφθη ο καταζητούμενος Ρουμάνος συνεργός της δολοφονίας του Μένη Κουμανταρέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καταζητούμενος Ρουμάνοςσυνεργός του δράστη της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, GAITAN COSMIN, συνελήφθη από Αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής οι οποίο τον αναζητούσαν.

image

Είχε προηγηθεί δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας, φωτογραφιών και της απόφασης ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος του Ρουμάνου έπειτα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Ο καταζητούμενος Ρουμάνος, παρουσιάστηκε συνοδευόμενος από το δικηγόρο του (09/01) στον Εισαγγελέα, και εκτελέστηκε σε βάρος του το ένταλμα αναζητήσης.
image

Ανήμερα των Φώτων (06/01), ειχε συλληφθεί ο 25χρόνος Ρουμάνος Stefan- Cristy Matasareanu, ο οποίος διατηρούσε επαφές με τον συγγραφέα, από δεκαετίας (ενώ ήταν ανήλικος, 16 ετών), ενώ δακτυλικά αποτυπώματα του, είχαν εντοπισθεί στο διαμέρισμα του Μένη Κουμανταρέα.
Ο Stefan- Cristy Matasareanu, ομολόγησε ότι μαζί με τον ομοεθνή φιλο του, Gaitan Cosmin, περίμεναν τον συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, με σκοπό “να του ζητήσουν δανεικά χρήματα”.
Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι λογομάχησαν με το θύμα στον εσωτερικό χώρο του διαμερίσματος, ενώ από την αυτοψία τα γυαλιά του θύματος και κηλίδες αίματος, εντοπίσθηκαν σε κοινόχρηστο χώρο, ανάμεσα από το ασανσέρ και τη σκάλα κλιμακοστασίου, στο ισόγειο της πολυκατοικίας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 25χρονου Ρουμάνου, το θύμα αντέδρασε και κατά τη λογομαχία ο δράστης τον έσπρωξε με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει στο δάπεδο. Υποστήριξε ότι μαζί με το συνεργό του, αποχώρησαν από το διαμέρισμα, χωρίς να ερευνήσουν τους χώρους ή να αφαιρέσουν χρήματα ή κοσμήματα. Οι ισχυρισμοί του, οπως επεσήμανε ο Διοικητής Ασφαλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιωτης Σταθης, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ευρήματα και τους χρόνους όπως προκύπτουν από τις καταγραφές βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που έχουν καταγράψει την εισβολή των δραστών στην πολυκατοικία, την είσοδο του συγγραφέα και τη διαφυγή των δύο Ρουμάνων στη συνέχεια.
Σε βάρος των δύο Ρουμάνων, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία και απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport