Συνελήφθη ο Ιταλός σύζυγος της CEO της ΔΕΣΦΑ για απάτη εκατομμυρίων

Με καταδίκη στην Ιταλία για απάτη,  ο σύζυγος της CEO της ΔΕΣΦΑ εντοπίσθηκε στην Ελλάδα και μεσω της Διακρατικής Συνεργασίας των Αστυνομιων συνελήφθη και αναμένεται να εκδοθεί για να εκτίσει την ποινή του

Ο Φραντσέσκο Ακερμπί, 54 με καταγωγή από την Κρεμόνα, ύστερα απο ενημέρωση της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας (Guardia di Finanza) στην αντίστοιχη Υπηρεσία της ΕΛΑΣ, συνελέφθη καθώς σε βάρος του εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις και μία καταδικαστική απόφαση έξι ετών φυλάκισης για απάτη. Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης εργαζόμενος ως οικονομικός σύμβουλος χωρίς να κατέχει τις απαραίτητες άδειες, o 54xρονος Ιταλός, διέφυγε με εκατομμύρια ευρώ τα οποία ειχε αποσπάσει  από 13 πλούσιες ιταλικές οικογένειες.

Πρόκειται για το σύζυγο της CEO της ΔΕΣΦΑ Μαρία Ρίτα Γκάλι, τον οποίο οι Ιταλικές Αρχές είχαν υπό έρευνα, ωστόσο πριν περίπου έναν χρόνο κατά την αναμονή επικύρωσης της απόφασης από τον Άρειο Πάγο, κατάφερε να διαφύγει. Η Ιταλική οικονομική αστυνομία εντόπισε τα ίχνη του στην Ελλάδα, και με εντολή της Εισαγγελέως του Μιλάνου Ρομπέρτα Κολάντζελο, συνελέφθη. Αναμένεται η έκδοσή ττουστην Ιταλία προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Σε βάρος του έχουν επικυρωθεί δύο επιπλέον καταδικαστικές αποφάσεις εν αναμονή της δευτεροβάθμιας εκδίκασης των υποθέσεων του, για απάτη σε βάρος Ιταλού πελάτη του καθωε επίσης για πτώχευση της εταιρείας Advisory της οποίας ήταν υπεύθυνος για το νομο.