Συνελήφθη καταζητούμενος Αλβανός, στην Ελβετία- Συμμετείχε στη δολοφονία του Νίκου Παπουτσιδάκη

Συνελήφθη καταζητούμενος Αλβανός στην Ελβετία, διωκόμενος από τις Ελληνικές Αρχές, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, ο δολοφόνος του 30άχρονου-τότε- Νίκου Παπουτσιδάκη, στην Καισαριανή, το 2012.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης εκδόθηκε για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρα διακεκριμένης κλοπής και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Είχε εξακριβωθεί η εμπλοκή του Αλβανού (02/06 2012), από κοινού με άλλους συνεργούς του, στη δολοφονία του Νίκου  Παπουτσιδάκη και το βαρύτατο τραυματισμό του αδλεφού του Μάνου, κατά την απόπειρα κλοπης του αυτοκινήτου του 30άχρονου, από την πυλωτή πολυκατοικίας στην Καισαριανή όπου και διέμεναν.

Από την Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασίας με Interpol- Europol- Sirene, προς εκτέλεση εντάλματος διεθμούς αναζήτησης από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, για τον Αλβανό, ζητήθηκε η έκδοσή του, στη χώρα μας.

Ο 30χρονος Νίκος Παπουτσιδάκης, εργαζόταν ως σεφ ενώ ο 32χρονος αδελφός του Μάνος, εργάζεται ως διοικητικό προσωπικό σε ιδιωτικό νοσοκομείο, και διέμεναν με τη μητέρα τους, σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου πολυκατοικίας στην Καισαριανή. Ο 30χρονος είχε επιστρέψει από την εργασία του και είχε καθίσει στο lap top  για να ελέγξει την ηλεκτρονική του αλληλογραφία,  όταν άκουσε το συναγερμό του οχήματός του, βγήκε στο μπαλκόνι, είδε τους δράστες να επιχειρούν να το αφαιρέσουν και με ένα κρητικό μαχαίρι που πήρε από την κουζίνα, κατέβηκε στην πυλωτή, για να τους εμποδίσει, ενώ τον ακολούθησε και ο αδελφός του, ο οποίος μόλις είχε ξυπνήσει. Στην προσπάθεια των δραστών να διαφύγουν, πυροβόλησαν επανειλημμένα τα δύο αδέρφια με τυφέκιο τύπου Kalashnikov, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 30άχρονο Νίκο  και σοβαρά τον αδελφό του Μάνο. Όπως είχε διακριβωθεί κατά την Αστυνομική έρευνα και κατά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης, οι βολίδες από τη ριπή του kalashnikov έπληξαν στην αριστερή κλείδα τον 30άχρονο και στη συνέχεια ο δολοφόνος τον πλησίασε και από απόσταση ενός μέτρου τον πυροβολησε στην καρδιά δίνοντας τη χαριστική βολή. Ο 32άχρονος αδερφός του Μάνος, από τα πυρά τραυματίσθηκε σοβαρά στην κοιλιά.

Τα μέλη της συμμορίας του Αλβανού κακοποιού- βάσει του mondus operadi είχαν αναφερθεί ως οι «ληστές με τα kalashnikov»-. Οι επικίνδυνοι Αλβανοί, είχαν διαπράξει διαρρήξεις και ληστείες σε περίπτερα, κοσμηματοπωλεία και άλλα καταστήματα, καθυώς και σε σπίτια (Παγκράτι, Υμηττός, Ηλιούπολη, Καισαριανή κ.ά.) χωρίς να διστάζουν να πυροβολούν θύματα και αστυνομικούς που επιχειρούσαν να αντιδράσουν ή να τους καταδιώξουν. Έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή της εγκληματικής συμμορίας των επικίνδυνων Αλβανών, σε έξι -τουλάχιστον- ένοπλες συμπλοκές με τους Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής να έχουν συλλάβει δύο 30άχρονους Αλβανούς, από τα μέλη της συμμορίας (2013).

Όπως είχαν αναφέρει -τότε- Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, τα περισσότερα μέλη της “συμμορίας των ληστών με τα Kalashnikov” μετα τη δολοφονία στην Καισαριανή- τον Ιούνιο 2012-, διέφυγαν στην Αλβανία και επέστρεψαν ξανά-σχεδόν ένα χρόνο αργότερα- για να συνεχίσουν την εγκληματική δράση τους.

Λίγους μήνες αγότερα, Στην περιοχή του Ζωγράφου, τέσσερις ένοπλοι με kalashnikv, εισέβαλλαν σε πιτσαρία -επί της Γρ.Κουσίδου- για να αρπάξουν τις εισπράξεις. Κατά τη διαφυγή τους, περιπολία της ΔΙΑΣ τους εντόπισε, και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τους δράστες να διαφεύγουν μέσω την Πανεπιστημούπολης του Ζωγράφου.
Στο Παγκράτι σε τυχαίο έλεγχο ύποπτου οχήματος, αποδείχθηκε πως οι επιβάτες ήταν μέλη της συμμορίας και  για να διαφύγουν, απέρριψαν  χειροβομβίδα-χωρίς να προκληθεί τραυματισμός- προς τους Αστυνομικούς οι οποίοι επιχείρησαν να τους καταδιώξουν.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport