Συνελήφθη Ιρακινός να περπατάει με σπαθί στο κέντρο της Αθήνας

Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ με την κίνηση λαθρομεταναστών και μουσουλμάνων που επιλύουν τις διαφορές τους και επιχειρούν να επιβάλλουν τη “Σαρια”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα”, ο 34άχρονος κινούνταν πεζός και απειλητικά ανάμεσα στους πολίτες. Στο σημείο έσπευσαν Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από το φύλακα του Μουσείου. Όπως διακριβώθηκε ο 34άχρονος είχε αποφυλακισθεί πρόσφατα εκτείοντας ποινη για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές.

Στους Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που τον συνέλαβαν, δήλωσε  ότι πρόθεσή του ήταν να εκφοβίσει τους πολίτες. Στελέχη της ΕΛΑΣ ερευνούν τα κίνητρα του 34άχρονου, καθώς εξετάζεται αν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα κι αν τα κίνητρα του είχαν “θρησκευτικό” υπόβαθρο.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Βήμα” παρέθετε τα στοιχεία προσαγωγής από την πλατεία Κολιάτσου τεσσάρων λαθρομεταναστών από το Μπαγκλαντες από 25 έως 60ετων, ύστερα απο καταγγελία, ότι ήλεγχαν μουσουλμάνους για την εφαρμογή της “Σαρίας”.

Για τα άτομα αυτά υπήρχαν αναφορές ότι συμμετείχαν σε μια άτυπη «περίπολο» ελέγχου μουσουλμάνων κι είχαν λίγη ώρα νωρίτερα σχετική προστριβή με ομοθρήσκους τους.

Παράληλα έχει εξετασθεί η ενδεχόμενη παρουσία τους σε «τζαμί» της συγκεκριμένης περιοχής. Την υπόθεση φέρεται να χειρίσθηκε κι η Κρατική Ασφάλεια που έχει την ευθύνη ελέγχου των 100 περίπου «χώρων προσευχής» μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας.

Κι η οποία φαίνεται να παρακολουθεί τις αναφορές για την ισλαμιστική «αστυνομία» στην Αθήνα. Όμως σύμφωνα με ανωτάτους αξιωματικούς δεν έχει συνταχθεί ακόμη σχετική δικογραφία

Οι τρείς από τους αλλοδαπούς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο τέταρτος ηλικίας περίπου 25ετών κρατείται αφού φέρεται να υπάρχει απόφαση απέλασης του από την χώρα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ασφάλεια Αττικής διαθέτει πληροφορίες ότι ομάδα ισλαμιστών επιχειρεί να «αστυνομεύσει» ομοθρήσκους του σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας κι έχουν υπάρξει περιστατικά όπου χειροδικούν σε βάρος αλλοδαπών τους οποίους δεν θεωρούν «σωστές ενδεδυμένους» ή δεν εφαρμόζουν άλλες αρχές της Σαρίας.

Τα αναφερόμενα αυτά «κρούσματα» σε συνδυασμό με τις αιματηρές επιθέσεις στην Ευρώπη από τοπικούς «πυρήνες» του ISIS έχουν θορυβήσει την ΕΛ.ΑΣ..

Με φόβο την δράση ακραίων στοιχείων στις τάξεις των μουσουλμάνων που διαμένουν στην χώρα μας. Κι όλα αυτά σε συνδυασμό με πληροφορίες ότι σε επτά τουλάχιστον άτυπα «τζαμιά» στο κέντρο της Αθήνας γίνονται «κηρύγματα» περί «απίστων δυτικών» κι άλλα σχετικά. Χωρίς πάντως αναφορές για στοχεύσεις στην χώρα μας.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές καταγράφονται στο πληροφοριακό δελτίο, παρατυποι 7- 8 χωροι λατρείας στους οποίους γινονται ακραία κηρύγματα και προσευχή μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας.