Συνελήφθη Αστυφύλακας ως μέλος συμμορίας που διέπραττε κλοπές.. με αντικλείδι

Ο Αστυφύλακας ως μέλος συμμορίας, μαζί με συνεργούς του, φέρεται να εμπλέκεται σε πέντε περιπτώσεις κλοπών, καθώς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω

Αστυφύλακας ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Κολωνού και τελεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου  καθώς στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου για παράβαση καθήκοντος, με συνεργό του, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω (17/02) από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ως μέλη συμμορίας, διέπρατταν κλοπές από οικίες.

Ο αστυνομικός εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (17/02), εξερχόμενος απο δωμάτιο βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb) στο Κολωνάκι μετά από κλοπή με το συνεργό του. Στην παρουσία των Αστυνομικών αρχικά προσπάθησε να διαφύγει προβάλλοντας αντίσταση ωστόσο συνελήφθη. Ο επιορκος του Νομου είχε βγάλει αντικλείδι του Airbnb και έμπαινε στο δωμάτιο αποσπώντας χρήματα και αντικείμενα των ενοίκων.

Η εμπλοκή του επίορκου Αστυφύλακα επιβεβαιώθηκε με εντοπισμό ενος αποτύπωματός του σε ισόγεια αποθήκη στην Αθήνα που είχε δηλωθεί κλοπή, και συμμετείχε με τους συνεργούς του στις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Κατά την προανάκριση, ο αστυνομικός ταυτοποιήθηκε να συμμετέχει σε πέντε κλοπές μεταξύ των οποίων απο οικίες και αποθήκη, καθως επίσης απο δωματια βραχυχρόνιας μίσθωσης και από διερχόμενο πεζό.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία καθώς επίσης και σε βαρος 25χρονου Αλβανού,  κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Για τις επίμεμπτες πράξεις του αστυνομικού υποβλήθηκε καταγγελία με αναφορα σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και όπλων. Τα προανακριτικά ευρήματα τέθηκαν υπόψη του εποπτεύοντος Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες όπου διέμεναν οι κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν, κουκούλα τύπου full face, μεταλλική ράβδος και ασύρματος, γεμιστήρας φυσιγγίων, -12- φυσίγγια και κάλυκας φυσιγγίου των 9mm, νάιλον σακουλάκι με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους 1,8 γραμμαρίων, οχτώ μπρελόκ με συνολικά -23- κλειδιά, οχτώ κινητά τηλέφωνα και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μονάδες σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικές συσκευές, δελτίο ταυτότητας και άδεια οδήγησης, τσαντάκι εντός του οποίου υπήρχε τραπεζική κάρτα, κουτί με κόσμημα χρυσής απόχρωσης, κομμάτι πλαστικού, με ενσωματωμένα δύο κλειδιά και μια ετικέτα, νάιλον σακουλάκι που περιείχε χάπια, χαρτονομίσματα ξένων χωρών. Επίσης κατασχέθηκαν αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή ενώ η έρευνα για τη σύλληψη του 25χρονου Αλβανού συνεργού τους, συνεχίζεται.