Συνελήφθη Αστυνομικός με την κατηγορία της ασέλγειας στο 4χρονο παιδί του

Με την καταγγελία της πρώην συζύγου του, ενημερώθηκαν οι Εσωτερικές Υποθέσεις, και συνελήφθη αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Περιφέρειας με την κατηγορία  ότι ασέλγησε στο 4χρονο παιδί του

Με την ποινική δικογραφία σε βάρος του, για «αποπλάνηση παιδιών» και «γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών» – βάσει των άρθρων 339 και 345 του Ποινικού Κώδικα- συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δυνάμει εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του. Προηγήθηκε την περασμένη Κυριακή (07/11) καταγγελία της μητέρας και πρώην συζύγου του Αστυφύλακα σε Υπηρεσία Γραφείου της ΕΛ.ΑΣ με τον οποίο βρισκόταν σε διάσταση από τον Αύγουστο του 2018, για ασέλγεια στο νήπιο παιδί τους, ηλικίας 4ετών.

Όπως περιέγραψε η 23χρονη ήταν παντρεμένη με τον Αστυφύλακα, από τον Απρίλιο του 2017, και το παιδί τους γεννήθηκε τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Η σχέση τους ήταν εκρηκτική και με εντάσεις μεταξύ τους, και δικαστικές αντιδικίες. Αφού χώρισαν, υπέγραψαν συμφωνητικό με το οποίο καθορίστηκε το ύψος της διατροφής, αλλά και η επικοινωνία του πατέρα με το παιδί τους. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται η 23χρονη στην καταγγελία της για τον πρώην σύζυγός της δεν ήταν συνεπής με τα ωράρια επικοινωνίας με το παιδί τους και καθυστερούσε να της το επιστρέψει. Τον τελευταίο χρόνο, οπότε και έληξε το μεταξύ τους συμφωνητικό που όριζε την διατροφή και την επικοινωνία του 29χρονου με το παιδί, είχαν προχωρήσει σε προφορική συμφωνία και έπαιρνε το παιδί κάθε Τρίτη και Πέμπτη καθώς και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο. Οι εντάσεις συνέχιζαν ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι, αναφορικά με τα δικαιώματα συνεπιμέλειας του νηπιου παιδιού τους από τον πατέρα.
Όπως παραθέτει τα δεδομένα η μητέρα, το περασμένο Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ο πατέρας παρέλαβε νωρίς το μεσημέρι το νήπιο και επέστρεψε το παιδί τους, το βράδυ της Κυριακής, περίπου στις 22.30 μετά από επιμονή της μητέρας και πρώην συζύγου. Όπως υποστηρίζει η καταγγέλλουσα, μετά την επιστροφή του νηπίου στο σπίτι της, περιέγραψε στη μητέρα της πώς πέρασαν το Σαββατοκύρικο, χωρίς να αναφέρει κάτι παράξενο, ωστόσο παρατήρησε πως το παιδί ήταν ιδιαίτερα ντροπαλό, κάτι που δεν συνήθιζε, ενώ εντόπισε σημεία με έντονη ερυθρότητα στη γενετική περιοχή του παιδιού.
Το παιδί εξετάσθηκε την επόμενη ημέρα στο Δημόσιο Νοσοκομείο της πόλης, απο γυναικολόγο και την ιατροδικαστή. Σύμφωνα με τη μητέρα, ο γυναικολόγος ανέφερε πως διαπίστωσε μια ένδειξη τραυματισμού στην περιοχή, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει από πού προέρχεται και πού οφείλεται. Ενώ στα ιατροδικαστικά ευρήματα διαφαίνεται ερυθρότητα χωρίς να διαφαίνεται μακροσκοπικά βιασμός. Ψυχολόγος εξέτασε το παιδί, φέρεται να της ανέφερε το ανήλικο κατά τη συζήτηση που ακολούθησε τα όσα κάνουν μαζί με τον μπαμπά όταν βρίσκεται στο σπίτι του, σε χωριό της Θεσσαλίας, όπου πέρασαν το Σαββατοκύριακο. Για την υπόθεση αν και δεν έχουν αποδειχτεί πράξεις που εν δυνάμει παραπέμπουν σε πράξεις ασέλγειας ωστόσο αναμένεται η ολοκλήρωση των εξετάσεων .
Ο 29χρονος Αστυφύλακας το 2018, είχε εμπλακεί σε υπόθεση για την οποία είχε αθωωθεί, καθώς άτομα της παρέας του είχαν την κατοχή τους μικροποσότητα χασίς, με τον ίδιο να παραπέμπεται όταν Αστυνομικοί τους εντόπισαν από κοινού στο χώρο. Για εκείνη την υπόθεση και μέχρι να τελεσιδικήσει είχε επιβληθεί στον ένστολο τετράμηνη πειθαρχική ποινή.
Ως πειστήρια έχουν κατασχεθεί από το σπίτι του Αστυφύλακα αντικείμενα και ψηφιακές συσκευές -μεταξύ των οποίων έξι σκληροί δίσκοι, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα tablet, δύο USB sticks και δύο κινητά – προκειμένου στα Εγκληματολοκικά εργαστήρια να γίνει εξέταση dna και εξερεύνηση ψηφιακών ιχνών και δεδομένων . Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ο οποίος και εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης για τον εν ενεργεία Αστυφύλακα της Περιφερειακής Υπηρεσίας της ΕΛΑΣ.