Συνέλαβαν το σύντροφο Αστυνομικού – Κατείχε παράνομα το υπηρεσιακό της πιστόλι

Σε δειγματοληπτικο έλεγχο οι Αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν το σύντροφο Αστυνομικού να κατέχει το υπηρεσιακό της όπλο .

Από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης προσήχθησαν τα ξημερώματα (10/03) στο Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου, δυο άντρες- 43ετών και 19χρόνων- καθώς κατά την διάρκεια ελέγχου σε όχημα που επέβαιναν διαπιστώθηκε πως έφερε καταφανώς πλαστές πινακίδες, ενώ μεταξύ άλλων, σε τσαντάκι κατείχαν δύο υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, μικροποσότητα ναρκωτικών και ένα πιστόλι.

Κατά την προανάκριση των Αστυνομικών προέκυψε ότι το πιστόλι που έφερε παράνομα στην κατοχή του ο 43άχρονος, ανήκει στην 34άχρονη Αστυνομικό σύντροφο του, η οποία δεν είχε δηλώσει απώλεια ή κλοπή του υπηρεσιακού της όπλου με το Εσωτερικών Υποθέσεων να εξετάζει την υπόθεση.

Κατά την προανάκριση των Αστυνομικών προέκυψε οτι τα δελτία ταυτότητας είχαν παραδοθεί υπηρεσιακά στην Αστυνομικό για καταστροφή, χωρίς όμως η ίδια να εχει προχωρήσει στην προβλεπόμενη διαδικασία.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας συνέταξε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος της 34άχρονης Αστυνομικού, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία και των διατάξεων περί οπλοφορίας και τα αδικήματα της πλαστογραφίας και των διατάξεων περί οπλοφορίας και εξαρτησιογόνων ουσιών, για τους δύο άνδρες.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει κινηθεί η διαδικασία στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας.