Συμβούλιο Εφετών: Ελεύθερος με ΠΟ ο ανεξάρτητος Βουλευτής Στθ.Μπούκουρα

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, κρίθηκε ελεύθερος ο ανεξάρτητος Βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος εξελέγη με τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής ενώ αναμένεται να παραβρεθεί στη διαδικασία εκλογής ΠτΔ.

Το Δικαστικό Συμβούλιο, γνωμοδότησε σύμφωνα με την Εισαγγελική πρόταση και έκανε αποδεκτό το αίτημα μετατροπής της ποινής προφυλάκισης, και αποφάσισε να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, επιβάλλοντάς του χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Στη δικαστική κρίση συνυπολιγιστηκε η απόφαση του ανεξάρτητου Βουλευτή να ανεξαρτητοποιηθει τον περασμένο Μάρτιο καθώς και η κρίση της Δικαστικής σύνθεσης, ότι δεν είναι ύποπτος τέλεση νέων αδικημάτων, μετά την απόφαση του να διαχωρίσει τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή.
Με δήλωσή της η συνήγορος του Στάθη Μπούκουρα, Βάσω Πανταζή αναφέρει «Το Συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμά του, τη μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κ. Μπούκουρα, δεχόμενο ότι, μετά την ουσιαστική αποχώρησή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητάς του».
Ο ανεξάρτητος Βουλευτής θα συμμετάσχει στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και οι επτά προφυλακισμένοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετα τη θετική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα των φυλακών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport