Συμβουλίου Μεταθέσεων Αξιωματικών ΕΛΑΣ… στο παρά πέντε με δυσπιστία

Εν όψει της συνεδρίασης του αρμόδιου Συμβουλίου Μεταθέσεων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ για τους βαθμούς από Υπαστυνόμους  μέχρι και Αστυνομικούς Υποδιευθυντές.

Ως “προεκλογικό” κρινεται το Συμβούλιο Μεταθέσεων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στο οποίο πρόκειται να προεδρεύσει κατά παρέκληση -δεν εχει αντιστοιχη προεδρία τα προηγούμενα έτη καθώς ήταν στις αρμοδιότητες του Υπαρχηγού του Σωματος- ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι αναμένουν τις τακτικές μεταθέσεις επισημαίνουν “κατά πόσο το Νόμιμο είναι και… Ηθικό, με το Συμβούλιο να επέρχεται του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και σχεδόν ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, εν μεσω.. προεκλογικής περιόδου..”, με αιχμές για τη διαδικασία.

Με δεδομένο ότι οι μεταθέσεις των Αξιωματικών μπορούν να έχουν φύλο πορείας το τέλος του Αυγούστου (31/08)  καθώς θα διαταχθούν για υπηρεσιακούς λόγους να μεταβούν στις νέες τους Υπηρεσίες κινήσεις εν μέσω της προεκλογικής περιόδου κρίνεται εκ των ενόντων ως καταστρατήγηση του Νόμου και θέτουν αμφισβήτηση της διαδικασίας, οπως εγινε με την απόφαση της τοποθέτησης σε καίριες θέσεις των ανώτατων δικαστών.