Συμμετείχε σε παραδικαστικό και συνελήφθη- Αναζητούνται δυο Κύπριοι συνεργοί

Συνελήφθη στην Αθήνα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Αναζητούνται επιπλέον δυο υπήκοοι Κύπρου, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση, απάτη και κατάχρηση του Δημοσίου.

image

Εντάλματα στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος και την πώληση ακινήτων στο Ψυχικό ενεργοποιηθηκαν με τη σύλληψη 48άχρονου ενώ για στην ιδια δικογραφία, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο υπήκοοι Κύπρου,- 37άχρονη γυναίκα και 51άχρονος άνδρας- σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση, απάτη και κατάχρηση του Δημοσίου.
Κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (ΔΙ.ΑΣ), ο 48άχρονος βρέθηκε να έχει στην κατοχή του (20) κάρτες, πιστωτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, στα στοιχεία τρίτων προσώπων, καθώς και το χρηματικό ποσό των #€9.595 , την προέλευση του ποσού δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Από την Αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο 48άχρονος συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει στο παρελθόν διάφορα αδικήματα και τα παράνομα έσοδα που είχαν αποκομίσει προσπαθούσαν να «νομιμοποιήσουν», μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Ο ρόλος του 48άχρονου ήταν να προβαίνει, κατ’ εντολή του 51άχρονου Κυπριου αναζητούμενου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε αναλήψεις χρηματικών ποσών από διάφορα ΑΤΜ, με τη χρήση των καρτών.
Στην κατοχή του και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, χρηματικό ποσό #€9.595 , είκοσι κάρτες τραπεζών, εντεκα αποδεικτικά τραπεζικών συναλλαγών, δώδεκα αποδείξεις από ΑΤΜ, τέσσερα κινητά και ένα μαχαίρι.
Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα ενώ οι συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τους δύο Κύπρους, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση, απάτη και κατάχρηση του Δημοσίου.