Συλλήψεις και αναστολή σε Lohan και Tokyo Theater μετά απο ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ με τα νέα μέτρα 

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε εφαρμογή των νέων μέτρων περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού είχε συλλήψεις και αναστολή σε δύο κέντρα διασκέδασης λόγω βεβαίωσης παραβάσεων

Κλειστό θα παραμείνει τις επόμενες 15ημερες το κλαμπ Lohan, καθώς τα κλιμάκια ελέγχου Covid της ΕΛ.ΑΣ. καθώς δεν γινόταν κανένας απολύτως έλεγχος για πιστοποιητικά, ενώ κατά το έλεγχο των θαμώνων εντόπισαν δύο πελάτες με πλαστά πιστοποιητικά. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις αναφορές των αστυνομικών που ενεργούσαν τους ελέγχους, οι θαμώνες έτρεχαν να τρέχουν να κρυφτούν σε… πατάρια και κάτω από τραπέζια Στους πελάτες επιβλήθηκε πρόστιμο €3.000, ενώ στην επιχείρηση το πρόστιμο ανέρχεται στις €10.000, και ο προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ενώ στο πλαίσιο των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι οι υπεύθυνοι στο Tokio Theater,επέλεξαν να λειτουργήσουν παραβιάζοντας την αναστολή λειτουργίας που είχε επιβληθεί σε προηγούμενο έλεγχο λόγω – προηγούμενης – παραβίασης των μέτρων , και .. ξανα έκλεισε. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο €25.000, και συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικράτησε σε πολλά νυχτερινά κέντρα τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι φωτογραφικό στιγμιότυπο σε γνωστή πίστα επί της Κηφισίας, με τους θαμώνες εντός του κέντρου χωρίς κανείς τους να φοράει μάσκα ή να τηρεί τα μέτρα υγειονομικής προστασίας .

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (24-25/12) 85.498 έλεγχοι, από τους οποίους οι 35.867 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βεβαιώθηκαν 502 παραβάσεις για μη χρήση μάσκες, εκ των οποίων οι 129 στην Αττική κι επιβλήθηκαν τα πρόστιμα όπως προβλέπονται, ενώ έγιναν και επτά συλλήψεις. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, έχουν διατεθεί 10.000 αστυνομικοί και σε ελέγχους σε όλη την επικράτεια, ενώ τα κλιμάκια ελέγχου θα βρίσκονται στους δρόμους σε όλη τη διάρκεια των εορτών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τηρείται η εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 79.474 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 76.070 διοικητικά πρόστιμα των €300 και 3.404 των €150.