Συκιές, ΘΣΝ: Σεσημασμένος για δολοφονία το 2010, αποφυλακίστηκε και διέπραξε τρείς βιασμούς γυναικών προσποιούμενος τον “αστυνομικό”

Καταδικασμένος το 2010 για ανθρωποκτονία του πρώην συζύγου της Κουβανής αρραβωνιαστικιάς του, αποφυλάκιστηκε και σε έξι μέρες διέπραξε τρείς βιασμούς γυναικών σε Γιαννιτσά και Συκιές προσποιούμενος τον αστυνομικό

Συνελήφθη, καθως σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, αντιποίηση Αρχής, ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, για τρεις βιασμούς γυναικών, προσποιούμενος τον αστυνομικός. Πρόκειται για 38χρονο ο οποίος με αντιποίηση Αρχής προσέγγισε, τα θύματά του και τα υποχρέωνε να επιβιβαστούν στο όχημά του με το πρόσχημα της διενέργειας ελέγχου. Στη συνέχεια, οδηγούσε τις γυναίκες σε έρημες περιοχές και σε οίκημα όπου τις βίαζε.

Αστυνομικοί ύστερα από καταγγελίες για βιασμούς δύο γυναικών από 15 έως 20 Μαρτίου, στην περιοχή των Γιαννιτσών -εκ των οποίων η μία εκδιδόμενη- ενώ στο πλαίσιο της έρευνας υποβλήθηκε και τρίτη καταγγελία για βιασμό γυναίκας, στην περιοχή των Συκεών. Όπως ανακοίνωσε η ΓΑΔΘ, ο 38χρονος απέσπασε από δύο θύματα χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο

Κατα την ταυτοποίηση των στοιχείων του πρόκειται για σεσημασμένο καταδικασμένο δράστη δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη, το Δεκέμβριο του 2010 με θύμα-τοτε- 58χρονο ψυχίατρο. Στην υπόθεση καταδικάστηκε, μαζί με την συνομήλική του κουβανικής καταγωγής αρραβωνιαστικιά του, και πρώην σύζυγο του ψυχιάτρου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πολυγύρου επέβαλε (2012) στο ζευγάρι για τη στυγερή δολοφονία 58χρονου ψυχίατρου, το Δεκέμβριο του 2010, στη Θεσσαλονίκη με ομόφωνη απόφαση, ισόβιας κάθειρξης για τις σε βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 59χρονος ψυχίατρος εντοπίσθηκε νεκρός έξω από το σταθμευμένο όχημά του, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ εφερε δεκατέσσερα χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός του. Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Κουβανή μαχαίρωσε τον ψυχίατρο πρώην σύζυγό της κι ότι ο αρραβωνιαστικός της κατάφερε στο θύμα τα θανατηφόρα πλήγματα. Είχε προηγηθεί, συνάντηση του διαζευγμένου ζευγαριού στο όχημα του 58χρονου ψυχιάτρου, για το θέμα της επιμέλειας του ανήλικου τέκνου τους,  και είχαν έντονη λογομαχία, ενώ ο -τοτε- 29χρονος αρραβωνιαστικός της παρακολουθούσε τη συνάντηση από απόσταση μέσα σε δικό του όχημα.

Με προσφυγή τους στον Άρειο Πάγο σε αναγνώριση ελαφρυντικών, με απόφαση του, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, επανεφετε την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο, ως προς το σκέλος της χορήγησης ελαφρυντικού, το οποίο αναγνωρίστηκε και τα ισόβια μετατράπηκαν σε κάθειρξη 15 ετών. Το ζεύγος των κατηγορουμένων με αίτημα υφ όρων απόλυσης με περιοριστικούς όρους τον περασμένο Φεβρουάριο έλαβε αποφυλακιστήριο.