Συγκεντρώσεις για τα Ίμια, σε εξέλιξη η πορεία. -ΦΩΤΟ

Αυστηρά μέτρα της Αστυνομίας στο κέντρο, με τις δύο σχεδόν παράλληλες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα (31/01) για τη μαύρη επέτειο των Ιμίων να είναι σε εξέλιξη.

image

Η αντιφασιστική πορεία (31/01-19.00) ξεκίνησε από την Ομόνοια έπειτα από το κάλεσμα αντιφασιστικών οργανώσεων με τη συμμετοχή και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί συγκέντρωση (31/01-19.00) στο μνημείο Ιμίων, στην πλατεία Ρηγίλλης.
Δύο φραγμοί με κλούβες από την ΕΛΑΣ στα λουλουδάδικα καί στο υψος της πλ.Ρηγίλλης. Η παρουσία της ΥΜΕΤ διακριτική πίσω από τις κλουβες της Αστυνομίας χωρίς οπλισμό, όπως εφαρμόζεται τα τελευυσικαι χρόνια, και χωρίς ασπίδες.
Εντολή για αυτοσυγκράτηση από το κέντρο προς τους Αστυνομικούς οι οποίοι έχουν διαταχθεί μέτρα στο σημείο.

image

Η πορεία μέσω της Σταδίου, έφτασε στη Βουλή. Τα άτομα του “χώρου” με σπρέι προκάλεσαν βανδαλισμό στις κλούβες της ΕΛΑΣ, με αναγραφή συνθημάτων και αποχώρησαν με το κύριο μπλοκ της πορείας να κατευθύνεται προς τα Προπύλαια.
image

Με πορεία προς τα γραφεία της Λ.Μεσογείων, εξέφρασε την απόφαση (31/01-20.40) να αναχωρίσουν από την πλατεία Ιμίων στην οδό Ρηγίλλης, τα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ περίπου 2000 άτομα συμμετέχουν στη αντιφασιστική ενώ υπολογίζονται στα περίπου 5000άτομα στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.
Ανοιχτοί παραμένουν οι σταθμοί του Μετρό.
Κλειστές οι οδοί Σταδίου και Πειραιώς μέχρι το ύψος της οδού Κολωνού.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport