Επικεφαλής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο Γιάννης Ρουμπάτης.

Γνώστης της εξωτερικής πολιτικής και με βαθιές δημοκρατικές πεποιθήσεις ένας δημοσιογραφος με πολλές εμπειρίες, και επί χρόνια ανταποκριτής ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης στις ΗΠΑ, ο Γ.Ρουμπάτης ανέλαβε χρέη Διοικητική της ΕΥΠ.

image

O Γιάννης Ρουμπάτης γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα.
Από το 1994 ως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 – 1999.
Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα.
Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.
Σπούδασε στις ΗΠΑ, και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του φημισμένου Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον.
Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας «Το Βήμα» στην Ουάσινγκτον.
Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967, βασισμένο στην διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για την διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.
Ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ πριν από δύο χρόνια.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport