Συγγρού: Είχε οσμή γκαζιού από την προηγούμενη, μόλις άναψε το φως έγινε έκρηξη

Σε διαρροή υγραερίου οφείλεται η έκρηξη στο κτήριο της Συγγρού τα ξημερώματα, όπως ανέφερε στη κατάθεσή του ο τρευματάς  ιδιοκτήτης του χώρου στον ημιόροφο του κτιρίου

Η ισχυρότατη έκρηξη με τρεις τραυματίες και εκτεταμμένες καταστροφές, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/01-06.55), αποδίεται σε διαρροή υγραερίου, την οποία ο ιδιοκτήτης του χώρου στον ημιόροφο του κτιρίου επί της Λεωφόρου Συγγρού 3, είχε εντοπίσει στην ατμόσφαιρα αλλά χωρίς να προβεί σε κάποια ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, Αξιωματικοί του Ανακριτικού του Π.Σ, επισκέφτηκαν τον 78χρονο εγκαυματία στο νοσοκομείο Λαϊκό, όπου νοσηλεύεται με τραύματα στα κάτω και άνω άκρα, και έδωσε μια πρώτη κατάθεση. Φέρεται να είχε οσμιστεί στην ατμόσφαιρα υγραέριο, χωρίς να προχωρήσει να αναζητήσεις την εστία της διαρροής. Το προηγούμενο βράδυ κοιμήθηκε, και όταν το ξύπνησε, άναψε το διακόπτη ηλεκτροδότησης και από το σπινθήρα σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη. Από την έκρηξη ξέσπασε μικρής έκτασης πυρκαγιά, ενώ δύο ακόμα γυναίκες μεταφέρεθηκαν με ασθενοφόρα τραυματίες.

Η περιοχή άμεσα αποκλείστηκε, ενώ οι Αρχές απομάκρυναν τους πολίτες σε απόσταση 150 μέτρων, από το σημείο της έκρηξης. Ενώ διερχόμενο ΤΑΧΙ, υπέστη εκτεταμένες ζημιές και .. διαλύθηκε εν κινήσει! Όπως ανέφερε ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής, λόγω κρύου είχε κλειστά τα τζάμια, ενώ κατέβαινε από την αριστερή λωρίδα και η έκρηξη τον “πέταξε” δεξιά. Η εικόνα που παρουσίαζε το επαγγελματικό όχημα, ενδεικτικό της έντασης που εκτινάχθηκαν αντικείμενα κατά την έκρηξη .

Από το ωστικό κύμα σοβαρές ζημιές έχει υποστεί το κτήριο στη Λ.Συγγρού 3 στου Στύλους Ολυμπίου Διος, θέτοντας μάλιστα και θέμα στατικότητας. Ενώ εκτεταμένες ζημιές εντοπίζονται σε απόσταση μέχρι 200 μέτρα, σε οικίες και καταστήματα, κατά μήκος της λεωφόρου Συγγρού μέχρι τη Μακρυγιάννη. Ζημιές έχουν υποστεί και δύο σταθμευμένα οχήματα σε παρακείμενο σημείο.