“Συγχαρητήρια στους αστυνομικούς. Σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο, φρουρούμε τα σύνορα και φροντίζουμε την ασφάλεια των πολιτών”

Με αφορμή τη διαχείριση από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών στις όχθες του ποταμού, σε επιχείρηση διάσωσης Τούρκων οι οποίοι αιτούνται διεθνή προστασία στην Ελλάδα, ο αρμόδιος Υπουργός συνεχάρη τούς Συνοριοφύλακες

Εντοπίσθηκαν από κλιμάκιο του ΤΣΦ Φερών (01/12) προερχόμενοι από Τουρκία,  στις παραποτάμιες εκβολές στο Δέλτα του Εβρου, 17 Τούρκοι προσκείμενοι στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, διωκόμενοι στην Τουρκία, ανάμεσά τούς πέντε ανήλικα και τέσσερις γυναίκες. Η διαφυγή τους από την Τουρκία και η ανάγκη τους να ζητήσουν διεθνή προστασία στην Ελλάδα έχει λάβει έκταση στα κοινωνικά δίκτυα σε Ευρώπη και Η.Π.Α.

Σε δήλωσή του (02/12) ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σημείωσε, «Συγχαρητήρια στους αστυνομικούς μας στον Έβρο για τον εντοπισμό και την επιτυχή επιχείρηση διάσωσης 17 Τούρκων πολιτών. Ανάμεσά τους βρίσκονται και ανήλικα παιδιά. Σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο, φρουρούμε τα σύνορα και φροντίζουμε για την ασφάλεια των πολιτών».