“Συγχαρητήρια στον Αστυνομικό- Μου λέει ο γιος μου, “μαμά, θα κάτσω στο καρεκλάκι μου, όπως μου είπε ο κύριος αστυνομικός”!

Ένας τροχονομικός έλεγχος είχε απρόσμενη ανταπόκριση από το νήπιο γιο της πρώην Επάρχου Θήρας και του συζύγου της επιχειρηματία Ηλία Λιγνού  με τη σύσταση του Αστυνομικού να αποτελεί αφορμή για ανοιχτή ευχαριστήρια επιστολή προς τον Αστυνομικό και την ΕΛ.ΑΣ

Οπως αναφέρει η πρώην Έπαρχος Θήρας, Θεώνη Λειβαδάρου, «Σε ένα νησί όπως και σε πολλά άλλα νησιά που πασχει και ποναει στις διοικητικές δομές του, που οι περισσότερες υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, που κάποιες φορές απαρτίζονται από ανθρώπους αμαθείς, που κάποιες άλλες τους μεθάει η εξουσία και η έπαρση συνέβη κάτι το πολύ όμορφο.
Ευτυχώς σε αυτή τη δύσκολη, περίεργη εποχή που οι αξίες και οι άνθρωποι αλλοιώνονται υπάρχουν και οι άνθρωποι που γίνονται παραδειγμα προς μίμηση, που τιμούν το λειτούργημα τους, που σέβονται τον συνάνθρωπο τους, που γίνονται δάσκαλοι για τα παιδια μας!

Συγχαρητήρια στον Αστυνομικό Σίμο Ζολωτα

Εχτες λοιπόν, σε έναν τυπικό έλεγχο της αστυνομίας, μας σταμάτησαν και ο ένας από τους δυο γιούς μου δεν καθόταν στο παιδικο καθισματακι, (μέγα λάθος μου) αλλά με ζώνη στο κάθισμα.
Ο αστυνομικός, αφου πρωτα ζητησε την άδεια από τον σύζυγο μου, πλησίασε τον μικρό και με τον πιο όμορφο και γεμάτο αγάπη και κατανόηση τρόπο, του εξήγησε για ποιο λόγο δεν είναι ασφαλής παρα μόνο στο ειδικό κάθισμα του. Αφου μας έκοψε την σχετικη κλήση, απομάκρυνθηκαμε και συνεχίσαμε την διαδρομή μας.
Σήμερα λοιπόν το πρωι, και ενώ μπαίναμε στο αυτοκίνητο για να πάμε σχολείο, μου λέει ο γιος μου: “μαμά, θα κάτσω στο καρεκλάκι μου σήμερα, όπως μου είπε ο κύριος αστυνομικός”!
Αυτό ήταν λοιπόν!
Ενοιωσα τόση συγκίνηση, τόση χαρά!
Ένας άνθρωπος που δεν μας γνωρίζει, και πιθανότατα δεν θα μας ξαναδεί, που θα μπορουσε με υφος να μας φερθεί άσχημα ή και να μην ασχοληθεί καθόλου, αυτός ο άνθρωπος μίλησε τόσο όμορφα και με νόημα στο παιδι μου! Πολύ σημαντικό για την ασφάλεια του, που δυστυχώς πολλές φορές από αμέλεια χωρίς να σκεφτούμε αυτή τη στιγμή τη σοβαρότητα του θέματος δεν επιμένουμε στα παιδιά μας να καθίσουν στο καθισματάκι.
Νιώθω λοιπόν βαθειά υποχρεωση απέναντι του και απέναντι σε όλο το Σώμα, να αναφέρω αυτό το περιστατικο ώστε και κάποιες προκαταληψεις να γκρεμίσουμε, αλλά και να έμπνευσουμε άλλους νέους συναδέλφους του να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και να γίνουν και αυτοί παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή…
Με Σεβασμό, Ηλίας, Θεώνη»