ΣΤΥΡΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Προκάλεσαν εγκαύματα σε ηλικιωμένο με σίδερο, για να τον ληστέψουν.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι στα Στύρα της Εύβοιας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο κουκουλοφόρους κακοποιούς οι οποίοι με οικιακό σίδερο προκάλεσαν εγκαύματα στον ηλικιωμένο. Εξετάζεται από την Ασφάλεια αν πρόκειται για μέλη της συμμορίας των «ληστών με το σίδερο» ή μιμητές τους.

Οι δράστες αιφνιδίασαν τους ηλικιωμένους (21/12-02.00), όταν ο σύζυγος χρειάστηκε να βγει από το σπίτι. “Εκείνη την ώρα τον έπιασαν. Τον βάλανε μέσα. Πίασανε και και την μητέρα μου που ήταν στο κρεβάτι και κοιμότανε. Τους δέσανε τα χέρια, τα πόδια και τους χτυπούσαν. Τον χτύπησαν τον πατέρα μου στο πρόσωπο, στα πλευρά του με κλωτσιές, ανέφερε η κόρη τους.
Οι δύο κουκουλοφόροι, προκάλεσαν στον ηλικιωμένο κατάγματα στα πλευρά.
Η κόρη του ζευγαριού ενημερώθηκε από την Αστυνομία, “ήταν δύο άτομα με κουκούλες, και γάντια. Ο ένας του είπε, ‘δώστε μου τα λεφτά του τα ‘χεις, δώστε μου τα λεφτά’. Ψαξανε το σπίτι, το κάνανε άνω κάτω, βρήκανε κάποια χρήματα, κάποια χρυσαφικά που πήρανε. Δεν είχαν όπλο. Βρήκαν ένα σίδερο το βάλανε στην πρίζα, και τον σιδέρωσαν στο πρόσωπο”.

Οι δράστες απειλούσαν το ηλικιωμένο ζευγάρι να τους δώσουν τα χρήματα και τα κοσμήματα και βασάνισαν τον σύζυγο με το ηλεκτρικό σίδερο, προκαλώντας του εγκαύματα στο πρόσωπο.

“Διαπιστώθηκε ότι έχει κάταγμα δύο πλευρών κάκωση στο δεξιό του γόνατο” ανέφερε ο Αναστάσιος Μίχας, Αναπληρωτής Διοικητης Νοσοκομείου Καρύστου στο οποίο μεταφέρθηκαν οι ηλικιωμένοι. “Ο ηλικιωμένος, έφερε στο πρόσωπο ένα ελαφρύ έγκαυμα, το οποίο μάλλον προήλθε από την επαφή με αυτό που του τοποθέτησαν στο πρόσωπο” ανέφερε μετά την εξέτασή του.

Οι ληστές διέφυγαν με τα κλοπιμαία, το ζευγάρι αποδεσμεύτηκε, ειδοποιησε την Αστυνομία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καρύστου, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος.
Την υπόθεση ερευνά η ασφάλεια Χαλκίδας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport