ΣΤΥΡΑ- ΕΥΒΟΙΑΣ: Μετακίνηση για τον ΑΔ Ευβοίας με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, μετακινήθηκε ο ΑΔ Ευβοίας προκειμένου να διευκολυνθεί η διενεργούμενη υπηρεσιακή έρευνα για την αναγγελία της ληστεία σε βάρος ζεύγους ηλικιωμένων(21/12) με τους δράστες να έχουν προκαλέσει εγκαύματα στο σύζυγο με πυρακτωμένο οικιακό σίδερο

Όπως έγινε γνωστό ο Αστυνομικός Διευθυντής βρισκόταν ελεύθερος υπηρεσίας την επόμενη (22/12) της διάρρηξης και ληστείες με τραυματισμό των ηλικιωμένων (21/12-02.00) στα ΣτύρατηςΕύβοιας. Ωστόσο ο Αξιωματικός φέρεται να ενημέρωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για το συμβάν το οποίο ανέφερε ως “κλοπή” μεταφέροντας εσφαλμένη εικονα στην ηγεσία της ΕΛΑΣ για τα ακριβή γεγονότα και το περιστατικο με τους δράστες να έχουν ληστέψει και κακοποιήσει άγρια του ηλικιωμένους.
Μετά από αυτή τη διαπίστωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διατάχθη διενέργεια έρευνας την οποία διενεργεί το ΕσωτερικώνΥποθέσεων, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε η μετακίνηση του ΑΔ Ευβοίας, Αστυνομικού Διευθυντή Λάμπρου Χουλιαρα σε υπηρεσία της ΓΑΔΑ και διαθεση στην Υ/Α.Δ/Α με τρίμηνη απόσπαση.
Σύμφωνα με την καταγραφή του συμβάντος, οι δράστες αιφνιδίασαν τους ηλικιωμένους (21/12-02.00), όταν ο 78χρονος σύζυγος χρειάστηκε να βγει από το σπίτι. “Εκείνη την ώρα τον έπιασαν. Τον βάλανε μέσα. Πίασανε και και την μητέρα μου που ήταν στο κρεβάτι και κοιμότανε. Τους δέσανε τα χέρια, τα πόδια και τους χτυπούσαν. Τον χτύπησαν τον πατέρα μου στο πρόσωπο, στα πλευρά του με κλωτσιές”, ανέφερε η κόρη τους Γεωργία.
Οι δύο κουκουλοφόροι, προκάλεσαν στον ηλικιωμένο κατάγματα στα πλευρά, ενω απειλούσαν την 76άχρονη και το σύζυγό της, να τους δώσουν τα χρήματα και τα κοσμήματα και βασάνισαν τον 78άχρονο, με το ηλεκτρικό σίδερο, προκαλώντας του εγκαύματα στο πρόσωπο.
“Ο ηλικιωμένος, έφερε στο πρόσωπο ελαφρύ έγκαυμα, το οποίο μάλλον προήλθε από την επαφή με αυτό που του τοποθέτησαν στο πρόσωπο” ανέφερε μετά την εξέτασή του ηλικιωμένου ο Αναστάσιος Μίχας, Αναπληρωτής Διοικητης Νοσοκομείου Καρύστου στο οποίο μεταφέρθηκαν οι ηλικιωμένοι.
Οι ληστές διέφυγαν με τα κλοπιμαία, το ζευγάρι αποδεσμεύτηκε, ειδοποιησε την Αστυνομία ενώ εξετάζεται από την Ασφάλεια αν πρόκειται για μέλη της συμμορίας των «ληστών με το σίδερο» ή μιμητές τους.
Την υπόθεση ερευνά η ασφάλεια Χαλκίδας.
Για τους υπηρεσιακούς χειρισμούς της υπόθεσης έρευνα διενεργεί το ΕσωτερικώνΥποθέσεων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport