Στρατονίκη, Χαλκιδικής: Πυροβόλησε τη σύζυγό του μέσα στο παιδικό δωμάτιο μπροστά στον ανήλικο γιό τούς και προέβη σε αυτοχειρία

Από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι ο δράστης και στη συνέχεια αυτόχειρας, πυροβόλησε τέσσερις φορές τη σύζυγό του η οποία έφερε αμυντικά τραύματα και στη συνέχεια προέβη σε αυτοχειρία

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν η γιαγιά- μητέρα της συζύγου του δράστη και αυτόχειρα- ανησυχούσε καθώς οι κλήσεις της 12χρονης κόρης του ζευγαριού έμειναν αναπάντητες και μετέβη στο σπίτι της οικογένειας στη Στρατονίκη Χαλκιδικής όπου εντόπισε νεκρή την κόρη της και το γαμπρό της, ενώ στο σπίτι τρομοκρατημένος ήταν  ο 8χρονος γιος τους.

Περίπου στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας (22/05) η θεία του δράστη και αυτόχειρα εντόπισε νεκρό το ζευγάρι και σε κατάσταση σοκ και τραυματισμένο το 8χρονο αγόρι. Άμεσα ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε τραύμα μεταξύ παλάμης και αγκώνα, με τους γιατρούς να υποβάλλουν σε χειρουργική επέμβαση τον ανήλικο.

Ο 8χρονος, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης -που έγινε από παιδοχειρουργούς, παιδοορθοπεδικούς, αλλά και με τη συνδρομή πλαστικού χειρουργού από το νοσοκομείο Παπανικολάου- μεταφέρθηκε προσωρινά στη ΜΕΘ Παίδων λόγω του πολύωρου χειρουργείου.

Κατά την μακροσκοπική εξέταση στις δύο σορούς, από την ιατροδικαστή Ελένη Ζαγγελίδου, διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα έφερε τέσσερα τραύματα από πυρά καραμπίνας με δράστη τον 39χρονο σύζυγό της, πριν προβεί σε αυτοχειρία.

Η 36χρονη γυναίκα φορούσε τις πιτζάμες της και φέρει τραύμα στην πλάτη, στον τράχηλο, τον ώμο και τη δεξιά μασχάλη, ενώ εντοπίζονται αμυντικά τραύματα καθώς εκτιμάται ότι τοποθέτησε το χέρι της στο πρόσωπο για να καλυφθεί.

Το πτώμα της γυναίκας εντόπισθηκε μπροστά από το παιδικό κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο των δύο ανήλικων παιδιών του ζευγαριού, με τον 8χρονο γιο του ζευγαριού αυτόπτη μάρτυρα στο σκηνικό θανάτου με δράστη και αυτόχειρα τον πατέρα του και θύμα τη μητέρα του. Ενώ κατά την αυτοψία το πτώμα του 39χρονου που έφερε εσώρουχα καθώς τα ρούχα του ήταν έτοιμα στο υπνοδωμάτιο, εντοπίσθηκε στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού.

Το οκτώ χρονών αγόρι, που είδε τη δολοφονία της  μητέρα του από τον πατέρα του, σε ψυχολογική σύγχιση φέρεται να περπάτησε σε όλα τα δωμάτια καθώς εντοπίσθηκαν αιματηρά εντυπώματα από πατημασιές του ανήλικου στους χώρους της οικίας .

Κατά την εκτίμηση της ιατροδικαστικής εξέτασης, το έγκλημα προσδιόριζεται περίπου στις 06.00 το πρωί (22/05), κατά την ώρα που ο 39χρονος ετοιμαζόταν για να μεταβεί στο εργοστάσιο όπου εργαζόταν. Ο δράστης φορούσε μόνο το εσώρουχο, ενώ τα ρούχα του ήταν έτοιμα στο υπνοδωμάτιο και η άτυχη γυναίκα φορούσε πιτζάμες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων και ατόμων που γνώριζαν το ζευγάρι, τα τελευταία χρόνια είχαν συχνούς καυγάδες και η γυναίκα ήθελε διαζύγιο.

Συγγενής του δράστη ανέφερε ότι οι γονείς του 39χρονου, είναι σε ψυχολογική κατάρρευση από τη στιγμή που ενημερώθηκαν για το έγκλημα που διέπραξε ο γιος τους σε βάρος της συζύγου του και στη συνέχεια προέβη σε αυτοχειρία.

Την υπόθεση χειρίζεται η Ασφάλεια.