Στο Ζάννειο της Εκάλης ασυνόδευτα ανήλικα;

Μετά τις τελευταίες προσπάθειες για αποσυμφόρηση του πληθυσμού που βρίσκετε σε δομές φιλοξενίας στα νησιά μεταφέρθηκαν μεταξύ άλλων 462 ασυνόδευτα ανήλικα, στο λιμάνι του Πειραιά.

Απο την αρμόδια ΓΓ διαχείρισης του Μεταναστευτικού απο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξεύρεσης κατάλληλου κτηρίου για να φιλοξενήσει μέρος ή και το σύνολο των ασυνόδευτων ανηλίκων  από τις Δομές της νησιωτικής Ελλάδας .

Μέσα στις προτάσεις περιλαμβάνεται και το Ζάννειο ίδρυμα στα διοικητικά όρια των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου επί της Λ.Θησέως 131, στην Εκάλη.

unnamed_2_4

Ο Υπ.ΠΡΟΠΟ Μιχάλης Χρυσοχοίδης επισκέφτηκε (04/09) τις εγκαταστάσεις του Ζάννειου Ιδρύματος προκειμένου να γίνει αυτοψία για την καταλληλότητά τους καθώς και τη δυναμικότητά του χώρου.

Σε συνάντηση που είχε ο Υπουργός με τη διοίκηση του Ζαννείου και συγκεκριμένα με τον Δ.Λιανό πρότεινε τη μεταφορά 250 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων προκειμένου να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Μεχρι σήμερα στο Ζάννειο φιλοξενούνται τα παιδιά από το Λύρειο το οποίο υπέστη ζημιές από την περσινή καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Ενώ πριν από λίγους μήνες σε ακίνητο παρακείμενα στο Ζάννειο, λειτουργεί σχολική μονάδα με πρωτοβουλία του Δήμου Διονύσου.

Σε επικοινωνία του polis24.gr με τον κο.Λιανό ανέφερε ότι, την Πέμπτη (05/09) ενημέρωσε ως όφειλε το Δήμαρχο Διονύσου κοΚαλαφατέλη καθώς και το Δήμαρχο Κηφισιάς κοΘωμάκο για την εξέλιξη.

Μένει να δούμε  αν παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες θα προχωρήσει το όλο εγχείρημα…