Στο πειθαρχικό γιατρός για “θεωρίες συνωμοσίας” για τον κορωνοϊό

Αναρτήσεις και αναφορές με διασπορά ψευδών ειδήσεων αναφορικά με τα μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού και προστασίας του κοινωνικού τους περίγυρου, προσπαθούν να αποτρέψουν οι φορείς της χώρα

Οι θεωρίες «συνωμοσίας» στο διαδίκτυο εκθέτουν σε κίνδυνο με τη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς υποστηρίζουν τη μη τήρησης μέτρων αυτοπροστασίας και κοινωνικών αποστάσεων .

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Εισαγγελία, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά γιατρού ο οποίος με δημόσιες αναρτήσεις στο κοινωνικό μέσο δυκτίωσης και δημόσιες δηλώσεις του, αμφισβητεί την ύπαρξη του κορωνοιού . Η στάση του παραπέμφθηκε και θα κριθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο αν συνιστά αντιεπιστημονική συμπεριφορά με προεκτάσεις και συνέπειες για τη δημόσια υγεία, καθώς ο λόγος ενός επιστήμονα εχει βαρύνουσα σημασία για το κοινωνικό σύλλογο.

Σε άλλη υπόθεση, δικηγόρος απέστειλε εξώδικο στον προεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Γιωργο Πατούλη και προς το ΔΣ του Επιστημονικού Συλλόγου στο οποίο εκφράζει  αμφιβολίες για την ασφάλεια χρήσης μασκας, επικαλούμενος παλαιότερες δηλώσεις επιστημόνων.

Με το εξωδικο καλεί τον ΙΣΑ να βεβαιώσει τον λαό «..ότι η χρήση μάσκας δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία του γενικού πληθυσμού και να δηλώσετε ότι αναλαμβάνετε την αστική και ποινική ευθύνη σε περίπτωση που βεβαιωμένα υποστεί βλάβη της υγείας του ή πεθάνει έστω και ένας πολίτης από τη χρήση μάσκας.

Αντιλαμβάνεστε ότι μόνο δι αυτού του τρόπου θα πείσετε τον ελληνικό λαό για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό και ότι η χρήση αυτή δεν ενέχει κινδύνους. Είναι απολύτως βέβαιον ότι δεν θα αρνηθείτε να βεβαιώσετε και να δηλώσετε τα ανωτέρω. Η ευθύνη σας έναντι του ελληνικού λαού είναι μεγάλη»!

Απο τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας υπεβλήθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για ποινική αξιολόγηση- μέχρι χθες (21/08)- περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια με αναφορές άρνησης και αντίδρασης στην προστασία απο τον κορωνοϊο .