Στο όνομα του Νομικού Συστήματος, αξιώνει παροχές, που ο ίδιος απορρίπτει..

Τόνοι μελάνης, ώρες απέναντι από την οθόνη του υπολογιστή, “κίνημα συμπαράστασης” και συλλογή υπογραφών, άκριτες αναπαραγωγής κειμένων  και “τσιτάτα” με προτροπή σε ακραίες οργισμένες επιθέσεις, σε “ενδειξη αλληλεγγύης”.. Απεργοί πείνας, κατάδικοι με πολυετείς ποινές κάθειρξης, με αίτημα “εκπαιδευτικές άδειες”, διχάζουν για άλλη μια φορά.

Στα 19 του,  βρίσκεται κατάδικος  έγκλειστος στις φυλακές ενταγμένος ιδεολογικά στον αντιεξουσιαστικό χώρο, καταδικασμένος για τη διπλή ένοπλη ληστεία με kalashnikov. Είναι ένας από τους “ληστές του Βελβεντό Κοζάνης”. Σήμερα στα 21 του, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, ως απεργός πείνας.
image

Όλα ξεκίνησαν χρόνια πίσω, όταν ακόμα έφηβος – ανήλικος τότε-, βρίσκεται το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου (2008), μαζί με τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, στον πεζόδρομο της Ναβαρίνου, στα Εξάρχεια,  έξω από το “στέκι” στο νεοκλασικό κτηριο όταν ο φίλος του τραυματίστηκε θανάσιμα από τη βολίδα όπλου Ειδικού Φρουρού.
Μαθητές του ιδιωτικού εκπαιδευτηριου, εξέφρασαν θέσεις υπέρ της ιδεολογίας του αντιεξουσιαστικού χώρου και εντάχθηκαν στο “χώρο”. Ήταν βασικός μάρτυρας στη δίκη, επέλλεξε να μην καταθέσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, και με ηλεκτρονικό μήνυμα του, εξηγούσε τους λόγους για την απόφασή του.
.image«Δεν με ενδιαφέρει η έκβαση της δίκης» είχε δηλώσει, χαρακτηρίζοντας πολιτική του επιλογή να μην εμφανίζεται «στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί», αλλά να διαμορφώνει ο ίδιος το δικό του πλαίσιο στο οποίο θα εκφράζει τις αντιλήψεις του.

Στο Βελβεντό Κοζάνης (01/02 2013), οκτώ συνολικά δράστες, συμμετείχαν σε ταυτόχρονες ένοπλες ληστείες σε δύο τραπεζικά υποκατάστηματα. Για δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Οι άλλοι δύο συλληφθέντες ήταν σπουδαστές που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Από το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, αφαίρεσαν με την απειλή kalashnikov # 175.940 ευρώ, ενώ σε ταυτόχρονα η εισβολή στο Ταχυδρομικο Ταμιευτήριο, με την απειλή kalashnikov αφαίρεσαν #4.020 ευρώ. image

Οι δράστες με οχήματα διέφυγαν, με όμηρο κάτοικο της περιοχής, καταδιώχθηκαν, εγκλωβίστηκαν και συνελήφθησαν από Αστυνομικούς. Στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν δυο Kalashnikov, ένα υποπολυβόλο Scorpion, μια επαναληπτική καραμπίνα, ένα πιστόλι zastava και ένα πιστόλι Beretta . Καταδικάστηκαν ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και όχι με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα έδρας. Στους έξι δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, και καταδίκασε τον Γ. Μιχαηλίδη, σε 16 χρόνια κάθειρξη και τέσσερις μήνες. Στον Νικόλαο Ρωμανό τον Α. Μπουρζούκο, στον Α. Ντόλιο και στον Φ. Χαρίση, επέβαλε 15 χρόνια και 11 μήνες, ενω στον Δ. Πολίτη 11 χρόνια και πέντε μήνες.
Στα 19 του, βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού (μεταγωγή από τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα). Καταδικασμένος σε 15 έτη και 11 μήνες, για τη διπλή ένοπλη ληστεία με kalashnikov. Είναι ένας από τους “ληστές του Βελβεντό Κοζάνης”.
Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τον περασμένο Ιούνιο (2014) έγκλειστος στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα,  διαγωνίστηκε και πέτυχε την εισαγωγή του στα ΤΕΙ. Όπως προβλέπεται,  ολοκληρώνεται η μεταγωγή του στο ΚΚ Κορυδαλλού. Καταθέτει αίτημα, προκειμένου να λαμβάνει φοιτητικές άδειες και να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής του. Οι αιτήσεις του προς το αρμόδιο Συμβούλιο της Φυλακής παρέπεμψε την απόφαση στον ειδικό Εφέτη Ανακριτής, ο οποίος απέρριψε το αίτημά του.
Από (10/11) ο κατάδικος Αντιεξουσιαστής βρισκεται σε απεργία πείνας. O Nίκος Ρωμανός,21 δηλώνει με κάθε τρόπο περήφανος για τις εγκληματικές πράξεις του και με επιστολή του πριν την απεργία πείνας, εκτός των άλλων αναφέρει, “Σε αυτό το σημείο, είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσω το πολιτικό μου σκεπτικό ώστε να μπει ένα πλαίσιο γύρω από την επιλογή που πραγματοποιώ. Οι νόμοι, εκτός από εργαλεία ελέγχου και καταστολής, αποτελούν ταυτόχρονα και μια διατήρηση ισορροπιών ή αλλιώς αυτό που επιγραμματικά ονομάζουμε κοινωνικά συμβόλαια, αντανακλούν κοινωνικοπολιτικούς συσχετισμούς και διαμορφώνουν τμηματικά ορισμένες θέσεις διεξαγωγής του κοινωνικού πολέμου. Γι’ αυτό και η επιλογή που κάνω θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη: δεν υπερασπίζομαι τη νομιμότητά τους· αντίθετα, απευθύνω έναν πολιτικό εκβιασμό, ώστε να κερδίσω ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού”, γράφει ο ίδιος.

Την περασμένη Παρασκευή (28/11) μεταφέρεται για άλλη μια φορά, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Αίτημά του, να λαμβάνει εκπαιδευτικές άδειες από τη φυλακή, να βγαίνει χωρίς επιτήρηση και να επιστρέφει μετά το πέρας των μαθημάτων του. Άτομα του Αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποίησαν “σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης”, εμπρησμούς και βανδαλισμούς ΑΤΜ υποκαταστημάτων, πορείες και συγκεντρώσεις συμπαράστασης. Με κείμενα τους σε διαδικτυακούς ιστότοπους επιχειρούν “κοινωνικό ερείσμα” και “συμπαράσταση” προτάσσοντας το νεαρό της ηλικίας και το αίτημα που παραθέτει. image

Με ανακοινώσεις και ιατρικές γνωματεύσεις οι οποίες αναπαράγονται στο διαδίκτυο – αν και ο ιατρικός φάκελος του κάθε ασθενούς αποτελεί προσωπικό δεδομένο- με υπογραφές θεταπόντων ιατρών του Γενικού Κρατικού Αθηνών, επιχειρείται η δημιουργία “κλίματος συμπαράστασης” και “αλληλεγγύης” στον νεαρό κατάδικο, απεργό πείνας, ο οποίος έχει επιλέξει και ο ίδιος απορρίπτει τις επίσημες Αρχές του κράτους, τις οποίες δεν αποδέχεται και καταγγέλλει. Παράλληλα γραπτή δήλωσή του συνηγόρου υπεράσπιση “θέτει προ των ευθυνών τους” όσους δε συνηγορούν να επιτρέψουν άδεια και έξοδο από τη φυλακή στον κατάδικο Αναρχικό, απεργό.
image

Εισαγγελική παραγγελία, επιβάλει την υποχρεωτικη σίτισης του, με την κατάσταση του να έχει επιβαρυνθεί εξαιτίας της επιλογής κει αυτόβουλης απόφασης του να προσφύγει σε απεργία πείνας.
Σε ψήφισμα που έχουν αναπαράγει και δημοσιεύσει ιστοσελίδες ελευθερης διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρονται επίσης και στον κατάδικο τρομοκράτη, μέλος της 17Ν, Ηρακλή Κωστάρη, ο οποίος επίσης βρισκεται σε απεργία πείνας (29/10)με αίτημα “την επαναχορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών, ως φοιτητής του ΤΕΙ Πειραιά”.

Γενική παραδοχή, ότι το Σωφρονιστικό Σύστημα, είναι άθλιο ως προς τις συνθήκες διαβίωσης για τους εγκλείστους κ όσους υπηρετούν την εφαρμογή τον ορισμένων κανόνων που το διέπουν.
Ωστόσο οι πράξεις μας στην ενήλικη ζωή μας, έχουν κόστος, και καλούμαστε να βρεθούμε προ των ευθυνών μας όταν συνειδητά παραβιάζουμε τους Νόμους, με ποινική παραβατική συμπεριφορά.

..γιατί όλες οι αναγνώσεις, έχουν δύο εκδοχές.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport